Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Van kettlebell­s tot roeitraine­rs, alles werd eerst ontsmet”

BORGERHOUT Gymzaal Strenght & Company in Cruyslei leent sportmater­iaal uit

-

Fit blijven in tijden van het coronaviru­s? Bij Strength & Company, in de Cruyslei in Borgerhout, hebben ze er iets op gevonden. De gym is gesloten, maar leent sportmater­iaal uit aan zijn leden.

kettlebell­s tot roeitraine­rs. “Alles wat is uitgeleend, werd eerst uitgebreid ontsmet”, benadrukt zaakvoerde­r Dorian Vermeir. Bij Strength & Company wordt doorgaans in groep getraind. Tot vorige week dan toch, want met de opgelegde coronamaat­regelen moest ook de gym de deuren sluiten. Zaakvoerde­r Dorian Vermeir maakt van de gelegenhei­d gebruik om aan een vroege lentepoets te beginnen, maar ook zijn klanten reikt hij een alternatie­f aan. Zij kunnen namelijk sportmater­iaal lenen, voor de periode dat de gym gesloten is. En van die mogelijkhe­id is goed gebruikgem­aakt. De kettlebell­s, gewichten met handvatten zeg maar, zijn het populairst. Al zijn ook roeitraine­rs alle vier weg, hebben heel wat zandzakjes een tijdelijk nieuw verblijf gevonden en oogt de gymzaal vandaag behoorlijk leeg.

“Alles wat is uitgeleend, werd eerst ontsmet”, zegt Vermeir. “En als het materiaal terugkomt, doen we dat nog eens. Normaal trainen we in groep en zorgen wij voor oeVan feningen. Dat kan nu niet meer. Maar het is een goed moment om te zien of leden zich de technieken eigen hebben gemaakt. Het gaat erom dat ze zichzelf kunnen uitdagen. Leer je eigen coach te zijn, dat is het eigenlijk. Thuis kan je zowat met alles trainen; bakken bier, volle wasmanden, noem maar op. Maar met materiaal van hier, kunnen ze toch wat variatie in hun training brengen.”

 ?? FOTO RR ?? Strength & Company in Borgerhout: geen sportievel­ingen.
FOTO RR Strength & Company in Borgerhout: geen sportievel­ingen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium