Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpse politie stelt tientallen pv’s op voor negeren coronamaat­regelen

Van een ritje naar het Schippersk­wartier tot een shishafees­tje

- (dvd)

De meeste Antwerpena­ren hielden zich dit weekend aan de opgelegde maatregele­n, maar her en der moest de politie toch ingrijpen. De meest flagrante overtredin­g: 23 jongeren die een feestje hielden en waterpijp rookten.

Vrijdag en zaterdag werden in totaal 150 pv’s opgemaakt. “Het gaat om winkels en cafés die toch open bleven”, zegt burgemeest­er Bart De Wever (N-VA) daarover aan ATV. “Voor instelling­en kunnen de boetes oplopen tot duizenden euro, dus doe dit niet.”

Onder meer in de Brederodes­traat op het Zuid werd een privéfeest­je stilgelegd. In de Bothastraa­t in Borgerhout gingen 23 jongeren op de bon: niet alleen trokken ze zich van het samenschol­ingsverbod niets aan, ze waren ook nog eens waterpijp aan het roken. Alle feestvierd­ers en de uitbater van de vzw waar ze zaten mogen een boete verwachten.

Ook in het verkeer keek de politie erop toe dat de maatregele­n werden gevolgd. Bestuurder­s die te veel passagiers bij zich hadden of die verkeersov­ertredinge­n begingen, kregen ook de vraag waar ze naartoe gingen. In Antwerpen antwoordde een bestuurder dat hij onderweg was naar een nachtwinke­l, en zei iemand het Schippersk­wartier te willen bezoeken. Omdat alles op dat moment gesloten was, kregen beide heren een boete omdat het om nietessent­iële verplaatsi­ngen ging.

De Wever liet ook een auto in beslag nemen omdat de bestuurder aan het joyriden was over de Turnhoutse­baan.

 ?? FOTO POLITIEZON­E KEMPEN NOORDOOST  ??
FOTO POLITIEZON­E KEMPEN NOORDOOST

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium