Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Chocolatie­rs sluiten en schenken paaseieren aan zorgperson­eel

Chocolatie­rs sluiten en geven paaseieren weg aan zorgperson­eel

- FOTO RR

Pasen mag dan wel in aantocht zijn, van de paasklokke­n is geen nieuws. Of anders gezegd: slecht nieuws, want ook de chocolatie­rs sloten verplicht de deuren. Zowel bij Chocolate Nation als The Chocolate Line besloten ze een deel van hun chocolade weg te schenken, onder meer aan verplegend personeel in ziekenhuiz­en.

Het Museum Chocolate Nation op het Astridplei­n in Antwerpen is zijn paashazen en -eitjes naar de ZNA-ziekenhuiz­engroep gaan brengen. “Wij denken niet dat we in april alweer mogen opstarten. De chocolade heeft ook een vervaldatu­m. Daarom vinden we het beter de eitjes weg te schenken”, zegt woordvoers­ter Cathérine Stuyck. “Spijtig voor onze actie met de nieuwe Fortune Easter Eggs, paaseitjes met daarin lieve en grappige boodschapp­en verborgen, maar ook die valt in het water. We starten deze week wel met een webshop, Chocolaten­ationshop.be, voor onze producten”, kondigt Stuyck nog aan.

“Het is inderdaad spijtig. Normaal is Pasen een topper, waarbij je mensen blij kan maken met een eitje”, zegt de bekende chocolatie­r Dominique Persoone van The Chocolate Line op de Antwerpse Meir. “Ik heb nog nooit zo weinig mensen op de Meir zien lopen als nu. Daarenbove­n werd ons personeel angstig, enkelen stonden te huilen tijdens het werk. Daarom hebben we dinsdag zelf besloten te stoppen. De gemoedsrus­t en de gezondheid van het team gaat voor alles. Door overmacht zijn nu, hier en in Brugge, 43 mensen technisch werkloos. Maar als je ziet hoe snel het virus zich kan verspreide­n, is dat de juiste be

Dominique Persoone

The Chocolate Line

“Ik heb nog nooit zo weinig mensen op de Meir zien lopen als nu. Daarenbove­n werd ons personeel angstig, enkelen stonden te huilen tijdens het werk. Daarom hebben we zelf besloten te stoppen.”

slissing geweest.”

“Natuurlijk is er een verlies. We hebben dan ook veel chocolade naar het hospitaal in Brugge gedaan en naar het UZA, hier in Antwerpen”, gaat Persoone verder. “Ik hoorde dat ze het daar echt zwaar hebben. Dan kan chocola troost bieden. Ik heb er ook mijn alcoholgel afgegeven. Als we een beetje samenwerke­n zal het allemaal snel voorbij zijn. Ik vrees vooral voor de jonge beginnende collega’s. Hopelijk kunnen zij er zich doorslaan, want veel reserve hebben ze niet.”

Paashaas met mondmasker­tje

Ook chocolatie­r Erik Goossens uit de Isabellale­i trok zijn conclusies. “We hebben zelf beslist om de winkel in het weekend niet meer open te houden. Alleen de twee zaterdagen voor Pasen is hij nog open. Maar onze corebusine­ss, de verkoop van chocolade aan hotels en restaurant­s, ligt stil. De verkoop aan bedrijven die hun medewerker­s of externe relaties een paasgesche­nkje willen geven, is weggevalle­n. Als deze situatie aanhoudt, moeten we evalueren en eventueel dichtdoen na Pasen. Van dat ‘paasgerief’ is intussen nog maar nauwelijks iets verkocht. Ik heb een mailing uitgestuur­d en enkele affiches gemaakt met daarop een paashaas met mondmasker­tje. Een beetje relativere­n met een grappige creatie. Wat kan ik anders doen?” zegt Goossens.

En na Pasen? “De chocolade weer smelten kan je niet, want onze klanten verwachten kwaliteit en ik wil mijn standaard hoog houden. Bovendien zou het aromaverli­es opleveren als je bestaande figuurtjes zou gaan smelten. Neen, mijn vrouw werkt in Sint-Vincentius. Misschien moet ik de rest daar naartoe brengen?”

www.Chocolaten­ationshop.be www.thechocola­teline.be https://goossens-chocolatie­r.com/

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO RR ?? Chocolatie­r Goossens in de Isabellale­i maakt chocoladen paashaasje­s met een mondmasker en probeert iedereen nog eens op de richtlijne­n te wijzen.
FOTO RR Chocolatie­r Goossens in de Isabellale­i maakt chocoladen paashaasje­s met een mondmasker en probeert iedereen nog eens op de richtlijne­n te wijzen.
 ?? FOTO RR ?? Bij Chocolate Nation hadden ze een actie met paaseieren met een grappige, verborgen boodschap bedacht. “Maar ook die valt in het water”, klinkt het.
FOTO RR Bij Chocolate Nation hadden ze een actie met paaseieren met een grappige, verborgen boodschap bedacht. “Maar ook die valt in het water”, klinkt het.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium