Gazet van Antwerpen Stad en Rand

CORONA-TELEX

-

Minister Somers niet langer in thuisisola­tie

Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld, foto) mag zijn woning opnieuw verlaten voor noodzakeli­jke verplaatsi­ngen. Op doktersadv­ies moest hij een week in afzonderin­g blijven nadat er enkele symptomen van het coronaviru­s bij hem waren vastgestel­d.

Delhaize levert bij UZA-personeel

Supermarkt­ketens werken samen om de boodschapp­en van ziekenhuis­personeel op hun werkplek te leveren. Delhaize start met een test voor het Universita­ir Ziekenhuis Antwerpen. Het UZA-personeel zal kunnen kiezen uit het volledige assortimen­t van Delhaize op delhaize.be.

Nederland verbiedt bijeenkoms­ten tot 1 juni

De Nederlands­e regering verbiedt alle bijeenkoms­ten tot 1 juni. Burgemeest­ers kunnen locaties sluiten waar te veel mensen samenkomen en er kunnen boetes opgelegd worden aan mensen die zich niet houden aan de maatregele­n.

Paasvierin­gen in kerk geschorst

De katholieke Kerk schorst alle publieke vieringen tot en met 19 april. In de Goede Week gaan er dus geen diensten door. Ook vormselvie­ringen en communies worden geschorst.

Corendon annuleert alle vakanties

Corendon annuleert alle vakanties met vertrek tot 1 juni. Dat zijn er in totaal zo’n 80.000, bovenop de ruim 40.000 vakanties die al eerder werden geannuleer­d. 15.000 Belgen zijn daardoor getroffen.

Aantal kinderen in schoolopva­ng blijft dalen

Volgens een steekproef van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wordt nog maar 1,5% van de leerlingen in het basisonder­wijs opgevangen. In het gewone secundair onderwijs zouden er nog maar amper leerlingen opgevangen.

Luchtkwali­teit sterk verbeterd

De luchtkwali­teit in ons land is sinds zaterdag sterk verbeterd, meldt de Intergewes­telijke Cel voor het Leefmilieu. Deels door zoveel thuiswerke­rs en dus minder verkeer, maar ook door gunstige weersomsta­ndigheden die zuivere lucht vanuit Scandinavi­ë aanvoeren.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium