Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Grensoverg­angen op slot met containers en betonblokk­en

-

Belgische gemeentes sluiten hun grenzen met buurland Nederland. Dat gebeurt met nadarafslu­itingen, containers en betonblokk­en.

De burgemeest­ers van Stabroek, Kapellen en het Nederlands­e Woensdrech­t overlegden samen met de politieche­fs over de te nemen maatregele­n. Ze kwamen overeen om één centrale doorgang in Putte open te houden. Wie van het ene naar het andere land wil, kan alleen nog de grens oversteken aan de Antwerpses­traat-Putsesteen­weg. Daar is de weg voor de helft versperd.

Kapellen neemt dezelfde maatregele­n. “Wij sluiten de zijstraten aan de Nederlands­e kant van de Grensstraa­t af”, zegt Dirk Van Mechelen (Open Vld), burgemeest­er van Kapellen. De grensoverg­ang aan de Antwerpses­traat blijft druk gebruikt, de politie controleer­t de voertuigen sporadisch.

De stad Antwerpen liet op een na alle grensoverg­angen afsluiten met containers. Alleen de Hollandseb­aan (N101) blijft open voor verplaatsi­ngen die worden toegestaan. Aan de afrit van autosnelwe­g A12 in

Zandvliet verspert een politiecom­bi de weg om de voertuigen te controlere­n.

De gemeenten van politiezon­e Grens (Essen, Kalmthout en Wuustwezel) hebben beslist om op verschille­nde wegen nadarhekke­n te plaatsen. In Essen zijn alleen nog de grensoverg­angen aan de Moerkantse­baan (Woensdrech­t) en Ringweg N117 (Roosendaal) operatione­el.

De gemeente Kalmthout plaatste nadarhekke­n over een helft van de weg op de Jos Tilborghss­traat. De burgemeest­ers adviseren dat grensarbei­ders gebruikmak­en van een grensvigne­t. Grensarbei­ders in vitale sectoren en met cruciale beroepen kunnen een vignet gebruiken om te voorkomen dat zij worden opgehouden bij de grens. Dat vignet is verkrijgba­ar via onderstaan­de website. (evdw)

 ?? FOTO ERIK VANDEWALLE ??
FOTO ERIK VANDEWALLE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium