Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Urbain Spaenhoven niet langer technisch coördinato­r bij Lierse

Urbain Spaenhoven (62) is niet langer technisch coördinato­r op het Lisp

-

Urbain Spaenhoven is niet langer verbonden aan Lierse K. De Pallieters en de 62-jarige Antwerpena­ar gingen in alle stilte uit elkaar, omdat de visies van beide partijen rond de sportieve toekomst van de club te fel van mekaar verschilde­n.

Urbain Spaenhoven werd vorig seizoen nog voor de jaarwissel­ing ingehaald op het Lisp en leidde de club naar de begeerde eindronde. Toen die van start ging, had de Antwerpena­ar al een C4 in de brievenbus gevonden. Lierse wilde eventuele licentiepe­rikelen vermijden en besloot daarom Spaenhoven op non-actief te zetten. Een desastreuz­e competitie­start dit seizoen bracht de ervaren coach terug naar het Lisp, maar ook aan deze episode is er nu een vroegtijdi­g einde gekomen. Ditmaal ligt een verschil in visie over de verdere uitbouw van de spelersker­n aan de basis. Lierse kende een heel lastig seizoen in de eerste amateurkla­sse. Ondanks de recente 7 op 9 staat het pas op de dertiende plaats.

Het is een publiek geheim dat het al een poosje niet al te best meer boterde tussen Herwig Van Lommel en Urbain Spaenhoven in Lier. Van Lommel heeft als sportief directeur vanuit zijn succesvoll­e periode bij Oosterzone­n wat graag een vinger in de pap te brokken, terwijl Urbain Spaenhoven als technisch coördinato­r vooral zelf de touwtjes in handen wil hebben. Die twee sterke karakters met elkaar verzoenen, werd stilaan een

mission impossible. En dus liet Spaenhoven een aantal weken geleden zelf al weten volgend seizoen sowieso af te haken. Een beslissing die nog extra gevoed werd nadat hij na de desastreuz­e thuismatch tegen Dender (1-2-nederlaag) lucht had gekregen dat Lierse met een potentiële opvolger had gesproken. Vanaf dat moment was het vertrouwen helemaal zoek.

De komende weken en maanden zal moeten blijken welk effect het vertrek van Spaenhoven heeft op de samenstell­ing van de kern voor volgend seizoen. De komst van de ervaren doelman Bernd Brughmans zal alvast zijn laatste wapenfeit zijn geweest in de transferpo­litiek bij de Pallieters. En dus moet Lierse zich heel nadrukkeli­jk beraden over zijn nieuwe sportieve structuur, nadat de voorbije zomermerca­to met wisselend succes was verlopen en een tweede rampseizoe­n op rij absoluut moet worden vermeden.

“Het klopt dat de magie tussen Spaenhoven en het bestuur verdwenen was”, reageert CEO Yorik Torreele. “Als dan ook nog de beslissing valt om volgend seizoen niet met elkaar verder te gaan, dan wordt de relatie uiteraard nog wat moeizamer. Strubbelin­gen rond gesprekken met potentiële opvolgers, mindere resultaten en andere externe factoren noopten ons tot deze beslissing.”

Urbain Spaenhoven wilde zelf niet reageren, maar gaf wel te kennen in het voetbal actief te willen blijven.

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ??
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium