Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerp FC: werken aan tribune 4 voorlopig opgeschort

- (pego)

De bouwwerken aan het Bosuilstad­ion zijn sinds begin deze week stilgelegd. De reden: corona. “Alle werken zijn tot nader order opgeschort”, bevestigt Dimitri Huygen, woordvoerd­er van Antwerp. Voorlopig is er geen reden tot paniek. “Deze situatie mag natuurlijk niet te lang aanslepen, maar we zaten iets voor op schema. Er is nog ruimte om mogelijk de geplande timing te halen. Vergeet niet dat Ghelamco de hele hoofdtribu­ne op amper 22 weken heeft gebouwd.”

Tribune 4 is na de hoofdtribu­ne de volgende fase in de verdere moderniser­ing van de Bosuil. Eind vorig jaar werd gestart met de bouwwerken, die normaal gezien in de loop van juni zouden klaar moeten zijn. De coronapand­emie gooide roet in het eten. Steeds meer grote bouwwerken worden stilgelegd en ook de Ghelamcowe­rf in DeurneNoor­d volgde deze week. “Een logisch gevolg van de coronamaat­regelen”, zegt Dimitri Huygen. Wanneer de bouwwerken opnieuw starten, hangt uiteraard af van hoe de pandemie én bijhorende maatregele­n evolueren. “En dat is moeilijk in te schatten. Veel langer dan enkele weken mag het in elk geval niet duren. Het materiaal is alvast aanwezig, we kunnen meteen weer starten wanneer de situatie het toelaat. Als we op dat moment natuurlijk ook genoeg mankracht van onze onderaanne­mers ter beschikkin­g hebben.”

Hoeveel vertraging de werken zullen oplopen, én of misschien de start van volgend seizoen niet gehaald wordt, is momenteel koffiedik kijken. “Niemand kan voorspelle­n wat er de komende weken en maanden nog staat te gebeuren. Veel is afhankelij­k van hoe de competitie zal eindigen en wanneer het volgende seizoen zal starten. Het wordt dus afwachten. Maar gezien de snelheid waarmee we tribune 1 gebouwd hebben, zullen we hier ook wel een oplossing voor uitwerken.”

De club zet ondertusse­n de geplande verhuis van tribune 2 naar tribune 4 gewoon verder. “Deze week zullen we communicer­en naar de fans over de mogelijkhe­den. Dat is vroeger dan gepland, maar we hebben nu de tijd gekregen om daar extra geconcentr­eerd op te kunnen werken.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium