Gazet van Antwerpen Stad en Rand

ASO denkt nog niet aan annuleren Tour, maar moet wellicht maatregele­n nemen

-

Na het verplaatse­n van het EK voetbal naar 2021 en de vele twijfels omtrent de Olympische Spelen, is de Ronde van Frankrijk het derde en laatste groot sportevene­ment voor de komende zomer waarover vragen rijzen. Tot nu toe viel er vanuit de hoek van organisato­r ASO weinig te melden en ook nu is er nog geen officiële communicat­ie. Toch meent Le Parisien te weten dat de Tour zal doorgaan, weliswaar in een fel gewijzigd kleedje. ASO krijgt daarbij de steun van de Franse minister van Sport Roxana Maracinean­u. “We staan in contact met ASO en beseffen dat het van kapitaal belang is dat wedstrijde­n van deze omvang kunnen doorgaan”, zei ze gisteren aan de Franse zender France Inter.

Geen publicitei­tskaravaan

Hoe deze aangepaste Tour er zal uitzien? Volgens Le Parisien wil ASO zich spiegelen aan Parijs - Nice, de rittenkoer­s die begin maart nog wel werd gereden. Dat betekent: geen publiek aan start en aankomst en geen vips aan de teambussen. Alleen is de Tour zoveel groter. Daarom zou ASO ook de publicitei­tskaravaan of vipdorpen afschaffen. Enkel indien ASO bereid is die drastische maatregele­n te nemen, zal het de toestemmin­g krijgen om Frankrijk te doorkruise­n. Enkele vragen blijven onbeantwoo­rd. Wat doe je met het publiek onderweg? En vooral: hoe hou je de fans weg van de sleutelpun­ten op het parcours, meer bepaald de cruciale beklimming­en en aankomsten bergop?

De Tour start op 27 juni in Nice en eindigt op 19 juli in Parijs en loopt hoogst uitzonderl­ijk volledig over Frans grondgebie­d, wat een voordeel is voor ASO. Zo is enkel de Franse overheid betrokken partij.(gvdl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium