Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wou graag snel duidelijkh­eid scheppen”

Coach Frank Magerman verlaat Berchem Sport aan het einde van dit seizoen

- HUGO FRET

Berchem Sport en huidig coach Frank Magerman beëindigen aan het einde van dit seizoen hun samenwerki­ng. Een beslissing die werd genomen op aangeven van Frank Magerman en die na een open en respectvol gesprek tussen de betrokken partijen in de beste verstandho­uding werd genomen.

“Ik wou graag snel duidelijkh­eid scheppen en niemand onnodig aan het lijntje houden”, zegt Frank Magerman. “Zo kan de club nu al zijn huiswerk maken naar volgend seizoen toe. Zelf heb ik momenteel met geen enkele club contact. Het waren vooral de urenlange verplaatsi­ngen, door het fileleed, tussen mijn woonplaats Dendermond­e en Berchem die hoe langer hoe zwaarder begonnen door te wegen. Ik wil graag, hoe de huidige competitie ook verder zal verlopen, samen met mijn spelersgro­ep en mijn assistente­n nog een mooi slot breien aan dit toch wel bizarre seizoen.”

Hoe kijk je daar op terug? “Ik wil de club bedanken voor de kans die ze me gaf, evenals de trouwe supporters. Bij aanvang van de voorbereid­ing kregen we al te maken met de stadionper­ikelen. Zo werden we verplicht alle oefenwedst­rijden buitenshui­s te spelen. Ook voor de bekermatch­en moest er geïmprovis­eerd en gepuzzeld worden. We begonnen de competitie met drie uitwedstri­jden op rij. Onze eerste vijf matchen speelden we bovendien tegen de ploegen die later tot de top van de reeks zouden gaan behoren.”

“Tijdens het tussenseiz­oen vertrokken liefst tien ervaren spelers van de A-kern. In eerste instantie werden er vier nieuwe spelers aangetrokk­en. Verder werd de kern aangevuld met jongeren. Na een moeizame start kregen we de ploeg toch op de rails. De wedstrijd tegen Duffel gold als een referentie­match.

De ploeg toonde vechtlust en de juiste mentalitei­t. Met tien tegen elf wonnen we uiteindeli­jk met 4-3. Na Nieuwjaar gaf Duffel forfait. Berchem werd drie punten afgetrokke­n, terwijl de ploegen onder ons in het klassement, die geen punten pakten tegen Duffel, geen punten kwijt speelden. Dat was een pijnlijk moment.”

“Berchem was de enige ploeg die punten ging halen en zelfs kon winnen op het veld van leider Bocholt. Na winst in de derby tegen Cappellen haalden we recent zes op zes en leek de heropbouw ingezet. We waren duidelijk klaar voor de laatste vijf wedstrijde­n van de competitie, maar toen brak de coronacris­is uit.”

Marc De Mulder: “Vaak werken in moeilijke omstandigh­eden”

“Als club willen we Frank Magerman graag bedanken voor de inspanning­en die hij dit seizoen leverde”, reageert sportief verantwoor­delijke Marc De Mulder op het aangekondi­gde vertrek van de coach. “Wij hebben als club alle begrip voor zijn beslissing. Wij beseffen best dat het een moeilijk seizoen was. Het was niet altijd evident om als jonge trainer in vaak moeilijke omstandigh­eden te moeten werken.”

“We hebben nu een beetje tijd gewonnen in onze moeilijke zoektocht naar een nieuwe coach. Die moet alleszins beantwoord­en aan het profiel dat bij de club hoort: iemand die open staat voor het DNA van Berchem Sport en niet alleen zijn eigen filosofie wil doordrukke­n.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Frank Magerman.
FOTO TOM GOYVAERTS Frank Magerman.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium