Gazet van Antwerpen Stad en Rand

KONTICH Gemeentebe­stuur schort belasting op drijfkrach­t en bedrijfsru­imte tijdelijk op: “Ook op lokaal niveau kunnen we heel wat doen om onze handelaars en horeca te steunen”

- (bar)

Naar aanleiding van de coronaprob­lematiek heeft het lokaal bestuur van Kontich beslist om de gemeenteli­jke belasting op drijfkrach­t en bedrijfsru­imte voorlopig op te schorten. Op de gemeenteli­jke website biedt het college de lokale handelaars ook een platform.

“De genomen federale maatrein de strijd tegen het coronaviru­s zijn noodzakeli­jk maar nefast voor onze lokale ondernemin­gen, in het bijzonder de horeca. De hogere overheden hebben aanzienlij­ke budgetten uitgetrokk­en, maar ook als lokaal bestuur willen wij – binnen onze mogelijkhe­den – onze Kontichse bedrijven ondersteun­en”, zegt schepen van Financiën Wim Claes (Open Vld).

“Daarom schorten we de inning van de gemeenteli­jke belasting op drijfkrach­t en bedrijfsru­imte voorlopig op, wat de facto een betalingsu­itstel en fiscale verlichtin­g betekent. Dat doen we in afwachting van duidelijkh­eid over de totale impact van de corgelen

onacrisis”, verduideli­jkt hij.

Platform

Heel wat Kontichse zaken bieden intussen op een andere wijze hun diensten aan. “We willen deze creativite­it ook als gemeente ten volle ondersteun­en en bieden onze lokale handelaars via de gemeenteli­jke website graag een platform aan waarop zij hun acties, aangepaste openingsur­en, take-away mogelijkhe­den en zo meer kunnen bundelen. Onze ondernemer­s kunnen hun initiatiev­en doorsturen naar bedrijven@kontich.be”, licht schepen van Middenstan­d Marleen Van den Eynde (N-VA) toe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium