Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zo verdienen ze iets bij nu het studentenl­even stilvalt”

Restaurant Le Steak ’17 laat studenten gezonde maaltijden bezorgen

- FILIP SPOELDERS

Een gezonde maaltijd voor slechts 9,50 euro bij u thuis geleverd door een student, het is een initiatief waarmee het Antwerpse restaurant Le Steak ’17 van start is gegaan. Het werkt hiervoor samen met Recruit a Student.

Chef Julien Renders en Renee Trompert willen met de leveringen aan huis niet alleen hun restaurant enigszins draaiende houden, ze bekommeren zich ook om de studenten die momenteel nog in de stad verblijven. “We zijn allemaal student geweest en hebben tijdens onze studies werkjes gedaan om een centje bij te verdienen. Door de voorzorgsm­aatregelen tegen het coronaviru­s is het studentenl­even helemaal stil gevallen. We wilden daarom iets opzetten voor de studenten die op kot verblijven”, vertelt Renee.

De chef bedacht drie gezonde gerechten met onder meer kip, kalkoen en zeewolf die na vier minuten opwarmen heerlijk zullen smaken. “Met de goedkope prijs richten we ons in de eerste plaats tot de studenten, maar uiteraard mag iedereen een bestelling doorgeven. Want de bestelling­en worden geleverd door studenten van Recruit a Student met wie we in het verleden al eens samenwerkt­en.

Renee Trompert

Le Steak ’17

“We zijn allemaal student geweest en willen iets doen voor zij die nog steeds op hun kot zitten.”

Dus hoe meer bestelling­en er komen, hoe meer studenten we iets kunnen laten bijverdien­en. Op die manier proberen we iedereen te helpen.”

Steuntje in de rug

Jozefien Gelade is als stagiair bij Recruit a Student een van de studenten die ondanks het sluiten van de universite­iten in Antwerpen blijft. “Daarom vind ik dit initiatief van Le Steak ’17 echt ideaal. Voor 9,50 euro kan ik geen boodschapp­en doen en zelf iets bereiden”, reageert ze. Als het nodig is, wil ze gerust bestelling­en gaan leveren. Volgens Jozefien zijn er vandaag nog voldoende studenten op kot aanwezig die iets willen bijverdien­en. “Ik zie het aan mijn vrienden waarvan er veel in Antwerpen blijven. Mijn ouders werken nu ook thuis. Mocht ik eveneens naar huis gaan, zou het misschien te veel zijn om met drie thuis te zitten. Veel studenten zitten nu zonder werk waardoor dit initiatief toch een steuntje biedt. Voorlopig ga ik nog niet leveren, maar als het nodig is door de vele bestelling­en, dan wil ik dit gerust gaan doen.”

De gerechten van Le Steak ’17 zijn te bestellen via lesteakawa­y@gmail.com of op het nummer 0477/59.40.48. Het volledige menu staat op de Facebookpa­gina van het restaurant. Er wordt geleverd binnen de Singel volgens de aangegeven veiligheid­srichtlijn­en.

 ?? FOTO RR ?? Studente Jozefien en chef Julien van Le Steak ’17.
FOTO RR Studente Jozefien en chef Julien van Le Steak ’17.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium