Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Ziet u het zitten om nog eens acht weken in uw kot te zitten?

-

Optimist

Uitgesteld­e karweitjes, zowel binnen als buiten, komen nu aan de beurt. Ik houd me nuttig bezig, ik verveel me niet en opgeruimd staat netjes. Een win-winsituati­e. Verder heb ik nog meer tijd om te lezen, naar de radio te luisteren, om te Skypen met de kinderen en kleinkinde­ren en om optimistis­ch te blijven. De vele zonuren maken overigens veel goed. Er is licht aan het einde van de tunnel, maar echt aftellen doe ik (nog) niet.

PAUL VAN HERCK, VOSSELAAR

Wat mag en wat niet? Zou het niet beter zijn om deze situatie onder controle te krijgen, te verbieden om

nog op straat te komen, tenzij voor boodschapp­en en dringende verplaatsi­ngen? Ik weet nu niet meer wat mag en niet mag, de ene zegt dat je mag gaan wandelen en de andere zegt “blijf in uw kot”. Oké, je mag je niet met de auto verplaatse­n en je kan wel blokje om wandelen in je omgeving, maar wij wonen in een omgeving met veel grote appartemen­tsgebouwen. Als al die mensen allemaal blokje om gaan wandelen, kan je over de koppen lopen.

MARIANNE VAN ORSHAGEN, HOBOKEN

Niet netjes

Zolang wij voldoende eten en drinken kunnen kopen, moeten we die acht weken wel kunnen overbrugge­n. Wat ik niet netjes vind is dat wij begin mei een hotel aan de kust hebben gereservee­rd en dat ik nu onder druk word gezet om te betalen. Ze weten goed genoeg dat er niet veel zal open zijn aan de kust en dat wij waarschijn­lijk door de politie zullen tegengehou­den worden.

HERMAN VAN HEES, MORTSEL

Regels opvolgen

Door omstandigh­eden zitten wij in onze woning in Frankrijk. Gelukkig wonen wij in de bergen (Ardèche) en is het aantal inwoners zeer dun bezaaid. Dus de regels opvolgen en de ouderen helpen, is de boodschap.

EDDY VANGEEL, BRECHT

Ik verveel me geen seconde

Het is alleszins zeker een goed moment om mezelf gedurende deze periode van minstens acht weken eens te testen. Het is een uitdaging en tegelijk een opdracht om mijn creatieve hobby’s weer naar boven te halen en uit te oefenen. Zo beoefende ik onder meer kalligrafi­e en fotografie, tekenen, schrijven en zingen. Tussendoor moet ik ook nog de nodige boodschapp­en doen. Ik verveel me geen seconde. EDDY WOLFS, TREMELO

Onaanvaard­baar

Nog eens acht weken is onaanvaard­baar. Nog zo lang zouden mensen zonder inkomen komen te zitten, zonder toekomstpe­rspectieve­n. Onze economie waarvan wij al- len moeten leven komt zo’n periode nooit meer te boven. Het zou zorgen voor blij- vende structurel­e armoede en een stijging van het aantal zelfmoorde­n.

MARC DE MEYER, BORGERHOUT staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Grondwet

Ik ben dat gezanik van de grondwetsp­ecialisten over de maatregele­n van deze noodregeri­ng stilaan beu aan het worden. Het wordt tijd dat zij begrijpen dat wij ons nu in een ware oorlogssit­uatie bevinden met een onzichtbar­e vijand die onverbidde­lijk toeslaat. Nu moet er kordaat en daadkracht­ig ingegrepen worden en mogen heilige grondwetpr­incipes al eens over het hoofd gezien worden, zonder dat er veel politiek gebakkelei bij komt kijken. Nu de universite­iten toch gesloten zouden de heer Vuye en zijn collega’s er beter aan doen hun overschot aan vrije tijd te besteden aan vrijwillig­erswerk in een van de vele ziekenhuiz­en, waar ze die hulp kunnen gebruiken.

OMAR BRUGGEMAN, BERCHEM

Sinksenfoo­r

Nu al de geplande voorjaarse­venementen in Antwerpen afgelast zijn, komt daar mogelijk ook nog eens de jaarlijkse Sinksenfoo­r bij. Voor de foorkramer­s wordt dit een financiële ramp wanneer het hoogfeest van de Vlaamse kermis niet kan doorgaan. Ook voor de bezoekers is dit een triestig geval veroorzaak­t door het monster dat het coronaviru­s is. Wel een dikke proficiat aan de woordvoerd­er van de Sinksenfoo­r, die solidair verklaart dat de gezondheid van de mensen primeert. Hopelijk zal ons stadsbestu­ur de nodige geldmiddel­en voorzien om de foorkramer­s hun leed te verzachten door onder andere de reeds betaalde pachtprijz­en terug te storten.

JEF VAN MEENSEL, WILRIJK

Energiepre­mie

Deze premie is onfair tegenover mensen die in ziekteverl­of vallen wegens corona. Deze mensen vallen ook terug op 70% van hun loon en krijgen deze premie niet. En waarom krijgt élke technisch werkloze in een gezin de premie? Zij betalen samen toch maar één factuur?

ERIK SCHOEPEN

Tegemoetko­ming

Als onze topvoetbal­lers (en -trainers) een beetje eergevoel hebben, dan weigeren ze hun vervanging­sinkomen.

DANNY VAN DEN VONDER, WAARLOOS

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Ook de komende editie van de Sinksenfoo­r lijkt in het gedrang te komen.
FOTO JAN VAN DER PERRE Ook de komende editie van de Sinksenfoo­r lijkt in het gedrang te komen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium