Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Heel veel zelf betalen”

Dirk (60) en Sonia (65) uit Brasschaat

-

Dirk (60) en zijn vrouw Sonia (65) uit Brasschaat zouden normaal afgelopen zondag thuisgekom­en zijn na een deugddoend­e vakantie op Cuba. “Maar wat we de afgelopen dagen met TUI hebben meegemaakt, is ronduit schandalig”, zegt hij. We hadden Dirk gisteren aan de lijn vanop de luchthaven van Havana, waar het koppel een vlucht richting Europa trachtte te pakken te krijgen.

“In het weekend liet TUI ons nog in de waan dat we zondagmidd­ag thuis zouden zijn, terwijl van de ambassade de info kwam dat onze vlucht gecanceld was. Later meldde TUI dat we zondagavon­d pas zouden kunnen vliegen, naar Amsterdam. Maar in de luchthaven werden de pakketreiz­igers – zij hadden bij TUI hotel met vlucht geboekt – gescheiden van ons, de reizigers die slechts een vlucht bij TUI Fly hadden geboekt. Wie een packagedea­l had, kon weg. Wij niet. Als we weg wilden geraken, moesten we dat volgens TUI op eigen houtje doen en op eigen kosten. Dat zal misschien wel allemaal in de kleine lettertjes van het contract staan, maar menselijk is het een schande.”

Crisismana­gement “Door de ambassade zijn we wél goed geholpen en daar is ons gezegd

Dirk

Gestrand op Cuba

“We proberen nu vanop de luchthaven voor onszelf te zorgen. We willen echt naar huis.”

dat TUI verantwoor­delijk voor ons was. Uiteindeli­jk hebben ze dan toch aan crisismana­gement gedaan en na een volledige dag op de luchthaven voor een vijftigtal mensen een hotel gezocht dat we zelf moeten betalen. Er zijn mensen bij met kinderen, iemand in een rolstoel, iemand met kanker… Pas op: er zijn slechtere plaatsen om te crashen. Maar het is de manier waarop.”

“Bovendien heeft het hotel ons plots gezegd dat we voor een maand moeten betalen, wat we niet gedaan hebben, en we proberen nu vanop de luchthaven voor onszelf te zorgen. We willen echt naar huis, want de onduidelij­kheid is niet te harden. Iedereen trekt zich terug met als uitleg ‘pandemie’ – dop uw eigen boontjes. Het zal bakken vol geld kosten, maar we hopen dat het lukt.”

 ?? FOTO RR ?? Dirk en zijn vrouw Sonia op de luchthaven van Havana, Cuba.
FOTO RR Dirk en zijn vrouw Sonia op de luchthaven van Havana, Cuba.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium