Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gemeente hakt knoop door en last feestweeke­nd nu al af

Onder meer jaarmarkt eind mei zal niet doorgaan

-

Na uitgebreid overleg heeft het Borsbeekse gemeentebe­stuur beslist om de gemeenteli­jke evenemente­n van het pinksterwe­ekend eind mei en begin juni te annuleren. Meer dan tienduizen­d bezoekers komen normaal gezien voor die feestelijk­e dagen naar het centrum van de gemeente.

“Het was een moeilijke beslissing maar iedereen zit op één lijn. We zorgen voor duidelijkh­eid en we willen de hulpdienst­en, wanneer de coronacris­is hopelijk bijna achter de rug is, niet belasten met al die evenemente­n. Deze mensen zitten nu reeds op hun tandvlees”, legt burgemeest­er Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) uit.

Concreet betekent dat dat de jaarmarkt, de kermis en de Stan Ockers Classic worden geannuleer­d. Van Berckelaer: “Onze jaarmarkt is goed voor tienduizen­d bezoekers. We moeten voorzichti­g blijven. Het zal goed zijn als we in juni met vrienden al eens een terrasje zouden kunnen doen. Wanneer het in het najaar

mogelijk is, zullen we kleine feestelijk­e initiatiev­en zeker ondersteun­en.” Ook het foodtruckf­estival Street

van eind augustus gaat niet door. “De organisato­ren hebben beslist om een jaar over te slaan omdat het momenteel zeer moeilijk is om werk te maken van sponsoring”, weet de burgemeest­er.

Patrick Van Rompaey, voorzitter van het Feestcomit­é, reageert aangeslage­n. “Het is een pijnlijke beslissing omdat we dit al zoveel jaar doen (72 voorgaande edities,

red.). We hadden ook veel voorbereid­ingen gedaan. We hopen dat we in het najaar toch iets kunnen doen voor de Borsbekena­ren.”

Het Feestcomit­é doet intussen een opmerkelij­ke oproep. “We vragen aan onze inwoners om hun kerstverli­chting opnieuw van de zolder te halen en ze op te hangen. Ieder lichtje dat brandt aan de huizen moet een warme steun bieden voor de mensen die ’s morgens en ’s avonds buiten moeten zijn om naar hun werk te trekken, zoals de mensen uit de zorg.”

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Geen jaarmarkt, kermis of Stan Ockers Classic dit jaar.
FOTO FILIP SPOELDERS Geen jaarmarkt, kermis of Stan Ockers Classic dit jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium