Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Racing Mechelen is voor mij de beste keuze”

28-jarige Yannick Put trekt na zes jaar deur bij Steenbakke­rs achter zich dicht

- PETER NYS

Yannick Put trekt straks na zes jaar trouwe dienst de deur bij Rupel Boom achter zich dicht. De 28-jarige aanvoerder gaat volgend seizoen voor Racing Mechelen voetballen, dat allicht naar de derde amateurkla­sse zal promoveren.

Put had nog een contract voor volgend seizoen bij de Steenbakke­rs, maar omdat Rupel Boom moet besparen, werd die overeenkom­st ontbonden en was Put vrij om met andere clubs te onderhande­len.

“Het was geen gemakkelij­ke beslissing”, zegt Put. “Ik heb altijd gezegd dat ik me goed voelde bij Rupel Boom en gerust wilde blijven, maar ik heb ook respect voor de situatie van de club. Blijven voetballen aan de voorwaarde­n die we vorig seizoen waren overeengek­omen, bleek niet mogelijk. Ik had geïnteress­eerde clubs altijd afgehouden, maar toen de club ons meldde dat we eventueel mochten vertrekken, heb ik wel geluisterd naar andere voorstelle­n.”

Je keuze is opvallend, want je bent nog maar 28 jaar en zakt meteen drie reeksen.

Yannick Put: “Ik hoop uiteraard dat Racing Mechelen promoveert en dan zal het verschil slechts twee reeksen zijn. Het is inderdaad zo dat ik op een lager niveau ga voetballen. Er waren ook aanbieding­en van clubs die hoger spelen, maar ik heb alles op een rijtje gezet en dan was Racing Mechelen toch de beste keuze. Ik woon in Niel, Mechelen is dus vrij dicht bij de deur. Ik had geen zin om voor elke training twee uur in de auto te zitten. Daar komt bij dat Racing een traditiecl­ub is die net als Rupel Boom een trouwe aanhang heeft. Ze zijn ook zeer ambitieus en ik vind er met Dave De Herdt een trainer terug waar ik al eerder mee heb samengewer­kt. Dave was samen met Spaenhoven onze trainer in het jaar dat we met Rupel Boom kampioen werden.”

Je hebt zonder het te beseffen mogelijk al je laatste wedstrijd voor Rupel Boom gespeeld.

“Daar ga ik inderdaad vanuit. Ik geloof nooit dat de competitie op ons niveau nog zal hervat worden. Bijna alle clubs zijn het daar ook over eens. Uiteraard vind ik dat jammer. Ik had liever op een andere manier afscheid genomen, maar ze zullen me nog vaak op Rupel Boom zien. Racing Mechelen speelt zijn thuiswedst­rijden op zaterdagav­ond, dus kan ik volgend seizoen geregeld komen

kijken.” Komt het goed met Rupel Boom, want de uittocht lijkt begonnen.

“Ik ben ervan overtuigd dat ze volgend seizoen een competitie­ve ploeg tussen de lijnen zullen brengen. Spelers als Deloose en Augustynen tekenden al bij en dat zijn echte leiders. De jonge gasten zijn ook stilaan klaar voor het echte werk. Een aantal van hen zal zeker ontbolster­en.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Yannick Put
(blauw) eerder dit seizoen de bal afschermen­d voor Yoni Buyens van Lierse Kempenzone­n.
FOTO TOM GOYVAERTS Yannick Put (blauw) eerder dit seizoen de bal afschermen­d voor Yoni Buyens van Lierse Kempenzone­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium