Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eric Leffelaer was mijn eerste trainer in België”

Dirk Harezlak verlaat na acht seizoenen Weelde en trekt naar Loenhout

- (af)

Het voetbal ligt op alle niveaus stil, maar toch sijpelt er nog af en toe een opmerkelij­ke overgang in de provincial­e reeksen door. Zo wisselt Dirk Harezlak op het einde van het seizoen Weelde voor Loenhout. Die transfer kan gerust het einde van een tijdperk genoemd worden, want de Nederlands­e aanvaller verdedigde maar liefst acht seizoenen de blauwwitte kleuren van Weelde.

Het was al enige tijd geweten dat Dirk Harezlak op het einde van het seizoen Weelde zou verlaten. Nu is met Loenhout ook zijn toekomstig­e club bekend geworden. Voor de buitenwere­ld lijkt Loenhout misschien geen evidente keuze, maar de Nederlande­r heeft een duidelijke reden voor zijn overstap naar de tweedeprov­incialer.

“Toen ik voor het eerst in België speelde, was Erik Leffelaer mijn trainer bij Sint-Lenaarts”, vertelt Dirk Harezlak. “Onze samenwerki­ng bleef niet beperkt tot dat ene jaar, want Leffelaer nam me daarna mee naar Minderhout. De voorbije acht jaar speelde ik bij Weelde, maar de trainer en ik hielden contact. Het is geen geheim dat het bij Weelde dit seizoen niet loopt zoals gehoopt. Daardoor heerste er best veel stress binnen de club en dat had ook een invloed op mij. Leffelaer kende mijn situatie en polste me over een mogelijke overgang naar Loenhout. Ik had vervolgens een goed gesprek met het bestuur van de club en mijn besluit stond daarna snel vast. Het wordt dus de derde keer dat Eric Leffelaer en ik zullen samenwerke­n.”

“Ik kijk er alvast naar uit om bij Loenhout aan de slag te gaan, want de ploeg brengt heel attractief en dominant voetbal. Als er nog wordt gevoetbald, ga ik uiteraard eerst nog alles uit de kast halen voor Weelde. Ik wil niet vertrekken met een degradatie. ”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium