Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb enorm veel progressie gemaakt”

Mallenaar Laurens Devos presteert uitstekend in de derde Duitse Bundesliga

- (mabe)

Laurens Devos, die de voorbije maanden met het in de derde Duitse Bundesliga spelende Weinheim voor het eerst in het buitenland actief was, bevestigde onlangs op het EK U21, waar hij drie bronzen medailles veroverde, dat hij als tafeltenni­sser is gegroeid.

Toen de 19-jarige Laurens Devos op het einde van het voorbije seizoen bekendmaak­te dat hij de nationale competitie en zijn club Sokah Hoboken inruilde voor een avontuur bij het bescheiden Weinheim in de derde Duitse Bundesliga, fronsten heel wat mensen de wenkbrauwe­n. Ten onrechte, zo blijkt nu.

“Ik heb deze overgang nodig om stappen voorwaarts te kunnen zetten”, zei Devos toen. Nu, zes maanden later, kijkt de Mallenaar met een goed gevoel terug op zijn kennismaki­ng met die andere competitie. Ondertusse­n heeft hij ook bewezen, met onder meer drie bronzen medailles op het Europese Kampioensc­hap U21 valide atleten in het Kroatische Varazdin, dat hij wel degelijk stappen vooruit heeft gezet.

“Dit eerste seizoen is me heel goed meegevalle­n”, aldus Devos. “Het was een grote stap, maar ik heb enorm veel progressie gemaakt. Ik ontmoette hier heel wat spelers die het spelletje op een heel andere manier spelen dan ik in de Belgische competitie gewend was. Daardoor moest ik voortduren­d naar oplossinge­n zoeken.”

Laurens Devos presteerde zo goed dat hij de aandacht van andere clubs trok.

“De ambitie van Weinheim was het behoud verzekeren, maar we stonden bij het afbreken van de competitie in de top vier. Zelf kon ik meer dan de helft van mijn wedstrijde­n winnen. Dat was andere clubs uiteraard niet ontgaan.”

En zo trekt Devos volgende seizoen naar het Duitse Bad Hamm, dat in de tweede Bundesliga uitkomt.

“Daar zal de tegenstand nog groter worden, maar ik heb geen schrik om ernaartoe te gaan. Op het voorbije EK won ik van Gerrit Engemann, één van mijn toekomstig­e ploeggenot­en.”

Voor Devos waren de Paralympis­che Spelen in Tokio die eind augustus zouden plaatsvind­en zijn hoofddoel, maar die werden zopas uitgesteld naar volgend jaar.

“Als Europees kampioen heb ik mijn ticket voor de Paralympis­che Spelen vast. Ik hoop dat dit zo blijft”, aldus Devos.

 ?? FOTO BELGA ?? Laurens Devos trekt volgend seizoen naar Bad Hamm, dat in de tweede Duitse Bundesliga uitkomt.
FOTO BELGA Laurens Devos trekt volgend seizoen naar Bad Hamm, dat in de tweede Duitse Bundesliga uitkomt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium