Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Molenhuis gaat (waarschijn­lijk) in juni weer open met nieuwe uitbater: “Authentici­teit komt centraal te staan”

- (kma)

Het ziet ernaar uit dat brasserie Het Molenhuis in Pulderbos na het faillissem­ent van vorig jaar een nieuwe uitbater gevonden heeft. De gemeente Zandhoven heeft haar akkoord al gegeven. Het gaat om een dertiger uit Pulderbos met horeca-ervaring.

De gemeente Zandhoven heeft als eigenaar van het gebouw medezeggen­schap. “Twee kandidaten zijn hun plan komen voorleggen”, vertelt burgemeest­er Luc Van Hove (CD&V). “Tijdens die procedure meldde zich ook nog een derde kandidaat. Eén kandidaat was erg overtuigen­d. Hij woont zelf in Pulderbos en heeft al horeca-ervaring. Het basisconce­pt dat je voor een gewone snack of biefstuk terechtkun­t in Het Molenhuis wil hij verderzett­en. Maar daar stopt het niet, want hij wilt de band met de site versterken door bijvoorbee­ld zelf brood te bakken.”

Voorlopig wil de man zijn naam liever nog niet in de media, omdat het contract met de brouwerij nog getekend moet worden. De Molenkring kon al wel kennismake­n. “Authentici­teit komt centraal te staan, met veel biersoorte­n.

Het zal een beetje de sfeer van een bruine kroeg uitstralen”, zegt Richard Bastanie, voorzitter van de Molenkring. “Waarschijn­lijk krijgt de zaak een nieuwe naam, om een frisse start te maken. Het vergaderlo­kaal wordt opgewaarde­erd. Wij hopen op een heropening in juni.”

En er is nog goed horecanieu­ws uit Zandhoven. Zo gaat Al Shakery

van brasserie De Scheepvaar­t in Viersel, zelf verpleegku­ndige van opleiding, vanaf volgende week maandag gedurende vier weken 20% korting geven aan iedereen die in de zorgsector werkt. Hij heeft zich nu op het leveren en afhalen toegespits­t. En chocolatie­r Couwels uit Massenhove­n start vandaag dan weer met de thuislever­ing van pralines.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium