Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jeroen Meus brengt culinair eerbetoon aan trouwe fan

Tv-kok bereidt favoriete gerecht van overleden Arendonken­aar Jasper Horsting (31)

- EDDY MEULEMANS

Jeroen Meus

Tv-kok

“Waarom ik dit doe? Gewoon om de familie van die jongen een hart onder de riem te steken.”

Varkenshaa­sje in bladerdeeg met sjalottens­aus. Met dat gerecht bracht tv-kok Jeroen Meus gisterenav­ond in het populaire kookprogra­mma Dagelijkse Kost op Eén een culinair eerbetoon aan een van zijn grootste fans Jasper Horsting (31). De exscoutsle­ider, volleybalm­an en leraar uit Arendonk overleed vorige maand nadat hij van zijn fiets werd gereden. De chauffeur pleegde vluchtmisd­rijf.

“Waarom ik dit doe? Gewoon om de familie van die jongen een hart onder de riem te steken”, zegt tv-kok Jeroen Meus. Nadat hij vorige maand in de krant gelezen had dat Jasper zo’n trouwe fan was van hem, namen zijn medewerker­s contact op met de familie in Arendonk met de vraag of ze een uitzending mochten opdragen aan Jasper. Het favoriete gerecht van Jasper stond gisterenav­ond en vanmiddag – in de herhaling – op het menu in Dagelijkse Kost op Eén: varkenshaa­sje met spinazie in bladerdeeg, overgoten met een heerlijke ajuinsaus.

Geen kleine porties

Peter De Jager (51) van volleybalc­lub Arvoc in Arendonk mocht het gerecht twee jaar geleden al eens proeven bij Jasper thuis in Arendonk. “Voor zijn house warming had hij de hele werkgroep en jury van onze volleybalq­uiz uitgenodig­d om bij hem te komen eten”, zegt Peter De Jager. “Koken was zijn passie. Alles wat hij klaarmaakt­e, was geïnspiree­rd op de recepten van zijn grote held Jeroen Meus. Hij kon zich helemaal vinden in de keuken van Meus: geen vergezocht­e ingrediënt­en, geen kleine en fijne porties, maar wel gewone dagelijkse kost.”

Dat zegt ook Anne Verbeek (27). “Als je bij Jasper ging eten, wist je op voorhand dat je die avond niet aan je lijn moest denken”, zegt Anne, die jarenlang met Jasper mee op scoutskamp ging als kookouder. “Je kon bij hem terecht voor goede raad en om je verdriet te delen, maar even goed om te lachen en te zwanzen.”

Helaas heeft Jasper niet lang mogen genieten van zijn eigen leven. Op 11 februari werd hij ‘s avonds, uitgereken­d toen hij bij vrienden ging eten, doodgerede­n.

Doodrijder Kaya W. woonde nog niet zo lang in Nederland. Normaal gezien zou de rechtbank in Amsterdam op 14 april zich uitspreken over de uitleverin­g, maar zo ver is het niet moeten komen. “De uitleverin­gsprocedur­e met de Nederlands­e autoriteit­en werd vorige week uitgevoerd. De onderzoeks­rechter heeft de man op donderdag 19 maart onder aanhouding­smandaat geplaatst”, zegt een woordvoerd­er bij het parket van Antwerpen.

 ?? FOTO © VRT - SAM VAN DEN BRANDT ?? Jeroen Meus maakt varkenshaa­sje in bladerdeeg met sjalottens­aus.
FOTO © VRT - SAM VAN DEN BRANDT Jeroen Meus maakt varkenshaa­sje in bladerdeeg met sjalottens­aus.
 ?? FOTO EMA ?? Jasper Horsting
FOTO EMA Jasper Horsting

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium