Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Jürgen Klopp

Moeder Natuur lacht: zuivere lucht, geen fijn stof, onze rivieren en oceanen, de fauna en flora herademen. Misschien heeft corona de Chinezen geleerd om op te houden met het eten van de vreemdste diersoorte­n. Nog een andere zeldzame positieve bijkomstig­heid: wetenschap­pers zijn nu dé vedetten in de media. Nu komen er mensen aan het woord die iets weten. Soms duiken BV’s nog te vaak op, bijvoorbee­ld aan de tafel bij Danira. Hun mening doet er echt niet toe. Enkele weken geleden had de Liverpool-coach Jürgen Klopp het bij het rechte eind toen een journalist naar zijn mening over het coronaviru­s vroeg. Hij zei iets in de aard van “dat de mening van bekende mensen echt niet belangrijk is en dat specialist­en recht van spreken hebben”. Klopp is een wijs man.

RONALD VERHEYEN, MORTSEL

Erger dan oorlog

Het sluipend monster corona teistert onze samenlevin­g. Volgens mij lijden onze ouderen het meest. Door de maatregele­n – die terecht genomen zijn – zijn de ouderen nog meer geïsoleerd dan voorheen. De bekende Antwerpse evolutiebi­oloog Mark Nelissen zegt dat social distancing een onnatuurli­jke handicap is. We zijn maar gelukkig als we de alledaagse zaken samen met de familie, kennissen en vrienden kunnen beleven. Ik vind als 80-plusser de huidige situatie voor veel ouderen nog erger dan een oorlogssit­uatie. Er wordt gevochten tegen een onzichtbar­e vijand. Fysiek troosten is onmogelijk door de onvermijde­lijke afstand van anderhalve meter.

JEF VAN MEENSEL, WILRIJK

Overbevolk­ing

Ik wil geen zwarte pieten uitdelen, maar het coronaviru­s heeft maar twee peetvaders: het open grenzen beleid en de overbevolk­ing. Laat dat nu juist twee thema’s zijn waar de politiek correcte elite zich met hart en ziel voor inzet.

Open grenzen is goed voor goedkope werkkracht­en en overbevolk­ing is goed voor massaconsu­mptie. Daarom is ‘blijf in uw kot’ alvast een goede raad voor al wie droomt dat het elders beter is.

ERIC DE BAERDEMAEK­ER, BORSBEEK

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium