Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dieter Coppens trekt met oude bekenden naar Lapland

Nieuw seizoen van ‘Down The Road’

- (tove)

Down The Road krijgt een vervolg. Sterker nog: het nieuwe seizoen is al ingeblikt. Dieter Coppens gaat daarin opnieuw op pad met hetzelfde gezelschap als in het allereerst­e seizoen.

Voor wie het zou zijn vergeten: het waren Kevin (Boutersem), Lore (Rijmenam), Pieter (Leuven), Lisa (Wachtebeke), Hélène (Hemiksem) en Martijn (Maaseik) die begin 2018 met Dieter Coppens en reisbegele­idster Griet Dehaemers een roadtrip door Europa maakten. Via Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserlan­d ging het toen tot in Italië. Voor hun nieuwe reis gaat het de compleet andere kant op. Ze trekken immers naar Fins Lapland, waar ze de sneeuw moeten trotseren. Geen evidente opgave voor het reisgezels­chap, want door de omstandigh­eden worden alle inspanning­en wat intenser. In Fins Lapland trotseren ze de kou, worden ze uitgedaagd tijdens een tocht met hondensled­es, leven ze samen met een lokale rendierher­der, gaan ze ijsklimmen en nog veel meer. Voor deze zes was het intussen al een hele tijd geleden dat ze samen op die allereerst­e reis gingen. Sindsdien is er veel veranderd in hun leven en de Down The Road-ervaring heeft voor velen enkele belangrijk­e stappen naar zelfstandi­gheid versneld. Dieter maakte intussen met Kevin ook nog Down

The Snow voor Music For Life.

Veel veranderd

De reüniereis is de ideale gelegenhei­d om te horen hoe ieders leven intussen veranderd is. Zo zijn Kevin en Lisa al een hele tijd een koppel en bloeit er ook iets moois tussen heel wat andere bekenden uit Down The

Road. Toen Dieter en huidige reisbegele­idster Saar hen verrasten met het plan er opnieuw op uit te trekken, was het enthousias­me enorm.

Het gezelschap is intussen al terug in België. Door de coronacris­is moest de ploeg sneller huiswaarts keren en telt het nieuwe seizoen een aflevering minder.

 ?? FOTO VRT ?? Met deze jolige bende trekt Dieter Coppens naar Fins Lapland.
FOTO VRT Met deze jolige bende trekt Dieter Coppens naar Fins Lapland.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium