Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Allicht hier tot in juni”

Jos Vekemans en echtgenote uit Zoersel

-

Jos Vekemans ging eind februari met zijn echtgenote op bezoek bij haar zus en schoonbroe­r in Binningup in de buurt van Perth in Australië, waar nog geen besmetting­en zijn. Normaal zou hij vandaag met de laatste vlucht terug naar Europa vertrekken. “Maandag kregen we bericht van Thai Airways dat onze vlucht zou doorgaan, in samenwerki­ng met Lufthansa en Austria Airways. Grote euforie hier, want na woensdag zijn er tot minstens 1 juni geen vluchten meer naar Europa. We moesten wel in bezit zijn van een medisch attest dat wij coronavrij zijn”, vertelt Jos aan de telefoon.

Dinsdag reed hij met zijn vrouw naar de dokter in Harvey, maar die mocht hen geen medisch attest geven van de overheid. “We moesten contact opnemen met de Health Gouverneme­nt en digitaal een formulier invullen. Na een half uurtje kregen we het bericht ‘low risk’ en dachten we dat we aan de vereisten voldeden. Maar daarna kregen we het bericht dat we zonder medisch attest Bangkok in Thailand niet binnen mogen, zelfs niet in de transit voor een aansluiten­de vlucht. Sterker nog, zonder dat medisch attest mag je zelfs niet

inschepen in vertrekhav­en Perth.”

Lijn steeds bezet

Na verschille­nde telefoontj­es kreeg het Zoersels stel het advies naar het ziekenhuis te gaan en te vragen naar een coronatest. “Vraag is of men die zal willen afnemen bij twee gezonde personen. Tweede probleem is dat de uitslag ten vroegste pas twee dagen later, vrijdag dus, bekend is.”

Contact opnemen met het reisbureau gaat niet. De lijn is steeds bezet. Mogelijk zal Jos Vekemans zijn verblijf tot begin juni moeten verlengen. “Gelukkig kunnen wij bij mijn schoonzus en schoonbroe­r terecht.”

Jos Vekemans

Gestrand in Australië

“We móéten een medisch attest hebben dat we coronavrij zijn, maar wie wil ons hier testen? En wanneer zouden we dan de uitslag krijgen?”

 ?? FOTO RR ?? Jos Vekemans (rechts) met zijn vrouw bij zijn schoonzus in Australië.
FOTO RR Jos Vekemans (rechts) met zijn vrouw bij zijn schoonzus in Australië.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium