Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Iedereen wil zijn steentje bijdragen”

-

Niet alleen voeding maar ook geneesmidd­elen zijn in deze tijden hoognodig. General Services Antwerpen, verbonden aan Katoen Natie, zorgt er mee voor dat mondmasker­s en infusen tot bij onze artsen raken. Ook daar zijn ze op een intern crisisplan overgescha­keld. “We zijn opgesplits­t in twee teams die elkaar niet meer mogen zien”, vertelt Robin De Kimpe.

Het bedrijf langs de Oudedijk in Kallo (Beveren) krijgt farmaceuti­sche spullen binnen die in afwachting van een bestelling worden gesorteerd en gestockeer­d. Robin De Kimpe leidt het werk op de vloer en springt momenteel mee in. “Alle zendingen moeten goed worden nagekeken: vervaldatu­ms, ordernumme­rs … Onze klanten kunnen dan beslissen om bestelling­en te plaatsen, waarop wij de detailpick­ing doen, zodat iedereen de juiste goederen krijgt.”

Plots erg druk

“Drie weken geleden is de drukte begonnen. Iedereen is wakker geschoten en spullen beginnen in te slaan. Mondmasker­s, handschoen­en enzovoort. Dat waren enorm grote aantallen. Soms werd er tot viermaal het gewoonlijk­e volume naar ons gestuurd.”

De volumes, maar ook het coronageva­ar hebben voor opvallende veranderin­gen gezorgd. Er is een specifiek pandemiepl­an opgestart. “We hebben extra mensen er bijgehaald van afdelingen waar het nu wat rustiger is. De grootste aanpassing is wellicht dat we onze werknemers in twee groepen hebben opgesplits­t: team 1 en team 2. We mogen geen contact meer met elkaar hebben. Als er dan corona bij één groep zou komen, kan de andere aanblijven. Daarboveno­p blijft natuurlijk de afstandsre­gel van anderhalve meter van toepassing.”

Uren omgegooid

Ook de werkuren werden omgegooid. “Het ene team werkt van 6u tot 14u. Na een uur ontsmetten is er een ploeg van 15u tot 23u. Zondag wordt niet gewerkt en switchen de teams. Sommigen werken normaal overdag. Nu draait iedereen mee, wat niet altijd evident is.”

Beseft het personeel zijn cruciale rol? “Ik sta ervan versteld hoe hard mensen zich betrokken voelen en zich beschikbaa­r maken. Het is op dit moment zo gemakkelij­k om een ziektebrie­fje te krijgen, maar iedereen wil zijn steentje bijdragen.”

“Mijn vriendin zegt dat ik moet oppassen, maar ze vindt het ook wel fijn dat ik mag verder werken. Ze ziet dat het belangrijk is wat er gebeurt. Op het werk zijn we er nog redelijk gerust in. We kunnen zo nog wel even verder.”

 ?? FOTO JEROEN HANSELAER ?? Robin De Kimpe.
FOTO JEROEN HANSELAER Robin De Kimpe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium