Gazet van Antwerpen Stad en Rand

gered in eerste amateurs

- KURT GULDENTOPS

Oef! Opluchting bij Lierse K. Kampioenen, promovendi en degradante­n worden aangeduid op basis van het huidige klassement en dus blijven de Pallieters buiten schot.

Neen, geen euforie gisteren op het Lisp. Daarvoor heeft Lierse er een te belabberd seizoen opzitten. Maar opluchting, dat wel. Het sportieve horrorjaar van de Pallieters blijft zonder zware gevolgen. Met heel veel dank aan zijn recente opflakkeri­ng én de daaraan gekoppelde zeven op negen. Het gelijkspel in Luik en de zeges tegen Thes Sport en SK Heist houden de Lierenaars uiteindeli­jk dan toch in de hoogste amateurkla­sse. Met een dikke merci aan Tubeke ook, dat zelf wel degradeert, maar in zijn laatste match tegen La Louvière met een doelpunt in de 85ste minuut de Henegouwer­s mee in het moeras sleurde én Lierse zo op een veilige plaats bracht.

“We zijn door het oog van de naald gekropen”, beseft ook CEO Yorik Torreele. “We hebben alles te danken aan het nieuwe elan dat we net op tijd hadden gevonden. Die zeven op negen heeft ons er door gesleurd. Daar zijn we de spelers die er voor hebben gezorgd erkentelij­k voor. Maar een feeststemm­ing heerst hier zeker niet. Veeleer opluchting. Ik ga er vanavond thuis een glas op drinken, want we hebben een slopend seizoen achter de rug.”

Eentje dat dus niet zijn volledige verhaal kende en gisteren zes speeldagen van het einde definitief werd afgebroken. De huidige ranglijst bepaalt het lot over stijgen en dalen.

Op het veld

“Als sportman wil je het behoud op het veld veiligstel­len”, benadrukt Torreele. “Dat zou ons in de huidige goede flow ook zijn gelukt. Daar ben ik van overtuigd. Maar laat dit seizoen toch vooral een les zijn voor ons. Er zijn fouten gemaakt en we zijn er niet voor afgestraft. Dat moeten we zeker meenemen. Dit mag ons straks niet opnieuw overkomen.”

En dus zal Lierse zich grondig moeten voorbereid­en op volgend seizoen. Iets wat het coronaviru­s niet in de weg staat.

“Absoluut niet. We werken volop aan ons plan voor komend seizoen. De huidige ongewone situatie houdt ons daarbij niet tegen. Uiteraard verlopen de contacten niet fysiek, maar we kunnen verder. Precies daarom ben ik blij dat er vrijdag absolute duidelijkh­eid is gekomen. En hebben we heel veel begrip voor deze beslissing. Het was niet evident geweest om spelers opnieuw te laten opstarten, niet wetend wanneer en of er nog zou gevoetbald worden. Nu kan iedereen zich voorbereid­en op de toekomst en vooral in eerste instantie zich doorheen deze moeilijke periode loodsen.”

“Een feeststemm­ing heerst hier zeker niet. Ik ga er vanavond thuis een glas op drinken, want we hebben een slopend seizoen achter de rug.” Yorrick Torreele CEO Lierse K

“Laat dit seizoen toch vooral een les zijn voor ons. Er zijn fouten gemaakt en we zijn er niet voor afgestraft.” Yorrick Torreele CEO Lierse K

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium