Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Van mij hadden ze het seizoen mogen annuleren”

-

Gemengde gevoelens bij kampioen Ekeren en stijger Zandvliet

In derde provincial­e ging het voor de titel in principe tussen FC Ekeren (61 punten) en Zandvliet (60 punten). Maar sinds gisteren is Ekeren dus officieel kampioen. Ook Zandvliet speelt volgend seizoen in tweede provincial­e. “Ik had het anders absoluut niet erg gevonden als we volgend seizoen met alle clubs in dezelfde reeks hadden moeten starten en volledig van nul moesten herbeginne­n”, verrast Ekeren-aanvoerder Joren Dingemans. “De titel die we nu gekregen hebben, was absoluut nog geen zekerheid. Alle ploegen die bovenaan stonden, moesten nog tegen elkaar spelen. We zouden onder elkaar gaan uitmaken wie met de hoofdprijs aan de haal zou gaan. Enkele jaren geleden hebben wij ook al eens een promotie mogen vieren vanuit onze zetel, toen Loenhout door een administra­tieve fout werd bestraft en wij als beste verliezer nog mee promoveerd­en. Leuke promoties zijn dat niet. Geef me dan maar de titel die ik op negentienj­arige leeftijd mocht meemaken. Toen pakten we het kampioensc­hap door een zege op de slotspeeld­ag. Achteraf heb je dan die enorme ontlading en een gigantisch feest. Net dat is wat voetbal zo mooi maakt.”

Ook Lander de Bruyn van Zandvliet had het liever anders gezien. “De rechtstree­kse duels moesten er nog aankomen. Dat zijn de wedstrijde­n waarvoor je het doet en die normaal beslissend zijn. Nu is de beslissing niet op het veld gevallen. Al kan ik natuurlijk begrijpen dat Voetbal Vlaanderen iets moest ondernemen. Als groep lagen we erop gebrand om dit seizoen succesvol af te sluiten. Via een alternatie­ve weg is dat nu gelukt. Al moeten we nu toch maar hopen dat de maatschapp­ij tegen augustus of september alles onder controle heeft en dat we gezond aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen.”

Excelsior Essen promoveert nog eens na bijna dertien jaar

Feest voor Excelsior Essen. Met een tweede plaats in vierde provincial­e A is de club plots zeker van promotie. “Bijna dertien jaar na onze laatste promotie is het eindelijk weer zover”, zegt manusje-van-alles Franky Nelen. “De laatste jaren waren we steevast in de kelder van vierde provincial­e terug te vinden. Dit seizoen waren we met een driejarenp­lan gestart. Op termijn wilden we weer naar derde provincial­e. En ja, natuurlijk­en beseffen we dat het niet langs de normale weg is gebeurd. Toch hoor je bij ons niemand klagen. (lacht)

Dit is het resultaat van een heleboel mensen die elk hun bijdrage hebben geleverd aan dit succes.”

Geen titel, wel promotie voor Halle

In vierde provincial­e E mocht Halle vieren. De ploeg stond samen op kop met De Kempen B. De Kempen B mag zich nu uiteindeli­jk kampioen noemen, maar ook Halle promoveert mee.

“Natuurlijk ben ik hier erg tevreden mee”, zegt secretaris Rudi Mennens. “De promotie was dit seizoen onze enige doelstelli­ng. Voor volgend jaar zijn we goed gewapend om ook in derde provincial­e geen mal figuur te slaan.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Feest bij FC Ekeren en Joren Dingemans. De club is sinds gisteren zeker van de titel in derde provincial­e A.
FOTO KOEN FASSEUR Feest bij FC Ekeren en Joren Dingemans. De club is sinds gisteren zeker van de titel in derde provincial­e A.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium