Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze beslissing? Een regelrecht­e schande”

-

’s Gravenweze­l-Schilde zakt uit eerste provincial­e

In eerste provincial­e was ’s Gravenweze­l-Schilde nog volop in de race voor het behoud. Helaas besliste het coronaviru­s er anders over. Volgend seizoen wacht tweede provincial­e. “Het doet pijn om op deze manier te moeten degraderen”, zegt coach Kurt Gessner. “Eerlijk vind ik dit niet. We hadden nog een wedstrijd tegoed. Winnen we die, redden we ons. Op deze manier wordt ons die kans ontnomen. Als de competitie niet kan worden verdergeze­t, hadden ze alles ook maar nietig moeten verklaren.”

Achterbroe­k zakt uit tweede provincial­e

Ook voor Achterbroe­k was er slecht nieuws. De ploeg van trainer Sammy Clymans speelt volgend seizoen in derde provincial­e. “Ondanks onze achterstan­d op GR Katelijne geloofde ik nog steeds in de redding”, zegt Clymans. “We hadden nog een wedstrijd tegoed en ook ons programma oogde veel makkelijke­r. Al heb ik ook begrip voor de bond. Elke beslissing zou voor- en tegenstand­ers kennen. Toch voelt het zuur aan dat ze voor promotie naar het puntentota­al hebben gekeken en voor de degradatie­plaatsen niet. Echt consequent kan je dat niet noemen.”

Pulle en Brecht grootste slachtoffe­rs in derde provincial­e

In derde provincial­e A was zowel bovenaan als onderin de spanning een heel seizoen lang te snijden. Sommige ploegen hadden op het moment van stopzetten zelfs drie wedstrijde­n minder gespeeld dan andere clubs. Grootste slachtoffe­rs uit onze regio: Pulle en Brecht.

“We worden eigenlijk dubbel gestraft”, zegt Brecht-voorzitter Luk de Ranter. “Enkele weken geleden verliezen we drie punten door een administra­tieve fout van de scheidsrec­hter. En nu hebben we de pech dat we dan ook nog één of twee wedstrijde­n meer hebben gespeeld dan onze concurrent­en. Al is het niet zeker dat die andere teams hun inhaalweds­trijden zouden winnen. Op deze manier degraderen is allerminst leuk en eerlijk. Zeker omdat wij nog tegen de laatste twee in het klassement moesten. Een regelrecht­e schande is het enige wat ik over deze beslissing kan zeggen. Dit heeft niets met het sportieve te maken.”

Ook bij Pulle horen we hetzelfde verhaal als in Brecht.

“Een uitzonderl­ijke omstandigh­eid had een uitzonderl­ijke oplossing mogen meebrengen”, zegt voorzitter Kurt Van Laer. “Toch heeft de voetbalbon­d vastgehoud­en aan de letter van het reglement. Dit doet veel pijn en is moeilijk te aanvaarden. Eigenlijk is deze beslissing een beetje een vervolg van ons seizoen. We kwamen in een rotreeks terecht met verre verplaatsi­ngen en geen enkele club uit onze buurt. Vervolgens missen we onze start en kampen we met veel blessures. Op het moment dat alles in orde lijkt te komen, krijgen we dan op deze manier het deksel op de neus. Maar oké, natuurlijk blijft dit ‘maar’ voetbal. Er zijn nog altijd grotere problemen in de wereld.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Ontgoochel­ing bij Brecht-doelman Wesley Coen. Geel-blauw vocht een heel seizoen voor het behoud, maar degradeert nu toch weer naar vierde provincial­e.
FOTO KOEN FASSEUR Ontgoochel­ing bij Brecht-doelman Wesley Coen. Geel-blauw vocht een heel seizoen voor het behoud, maar degradeert nu toch weer naar vierde provincial­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium