Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We gaan uit van de solidarite­it van onze spelers”

Staf levert helft loon in, spelers wordt gevraagd dat voorbeeld te volgen

- THOMAS STANDAERT

Zoals aangekondi­gd neemt ook KV Mechelen maatregele­n om de financiële gevolgen van de coronacris­is te beperken. De club kiest er bewust voor om spelers en staf niet in een statuut van tijdelijke werklooshe­id onder te brengen.

In plaats daarvan vraagt KV aan zijn spelers en de staf om een deel van hun loon te laten vallen om de kosten terug te dringen. Met de sportieve en medische staf is er al een akkoord gevonden. Zij zullen de helft van hun loon inleveren tot er opnieuw gevoetbald mag worden. Met de spelers is er voorlopig nog geen deal, al wordt die begin volgende week wel verwacht.

“Ook de spelers gaan akkoord om een inspanning te leveren”, vertelt algemeen directeur Frank Lagast. “Er liggen een paar scenario’s op tafel. De spelersraa­d (bestaande uit De Camargo, Kaya, Schoofs, Swinkels, Bijker en Van Damme, red.) heeft nog een weekend bedenktijd gevraagd om wat details uit te klaren. Komende dinsdag of woensdag verwachten we meer nieuws. We gaan uit van de solidarite­it van onze spelers.”

100.025 euro voor zorgsector

Die solidarite­it toont de club ook met de zorgsector. Naar het voorbeeld van Standard wil KV Mechelen een deel van het uitgespaar­de geld gebruiken om de ziekenhuiz­en en de woonzorgce­ntra in de Mechelse regio te steunen. De club voorziet daarvoor een solidarite­itsbijdrag­e van 100.025 euro. Voor de bedienden en de arbeiders op de club schakelt KV wel over op een systeem van tijdelijke werklooshe­id.

 ?? FOTO BELGA ?? Coach Wouter Vrancken.
FOTO BELGA Coach Wouter Vrancken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium