Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Great Old licht tweejarige optie in contract Quirynen

-

Robbe Quirynen ligt twee jaar langer vast bij Antwerp. De 18jarige verdediger zat met een aflopend contract, maar daarin stond nog een optie op twee extra jaren. Die heeft het bestuur van de Great Old nu gelicht.

Verrassend is dat uiteraard niet, want Quirynen geldt als een van de opkomende talenten op de Bosuil. De voorbije maanden was hij – mede door ziekte – uit beeld verdwenen, maar dat hij begin dit seizoen enkele basisplaat­sen kreeg, bewijst dat ook Laszlo Bölöni iets in hem ziet. Tot nu toe speelde hij vijf officiële wedstrijde­n voor Antwerp, waarin hij zowel rechtsback als linksback speelde.

Quirynen, die deel uitmaakt van de Belgische U19, belandde in 2017 samen met maatje Ruben Geeraerts (18) in Deurne-Noord, voordien kwamen beiden uit voor de jeugd van Cappellen.

Ook de opties in het contract van linkerflan­kspeler Li Haoran (20, beloften) en aanvaller

Laurent Mendy (21, verhuurd aan Dudelange) werden gelicht

Kevin Mirallas, Jens Teunckens en Amara Baby – ook allen einde contract met optie – wachten nog op nieuws, ten laatste dinsdag weten ze waar ze aan toe zijn.

Nazaryna keert terug

Nog nieuws van een verhuurde speler: Karpaty Lviv zal de aankoopopt­ie op Egor Nazaryna (22) niet kunnen lichten. De Oekraïense middenveld­er is een certitude bij de Oekraiense eersteklas­ser en scoorde al vijf keer, maar mikt volgend seizoen hoger. De club staat op degraderen en heeft momenteel ook niet de middelen om hem definitief aan te trekken. Nazaryna ligt nog tot 2021 (plus optie) onder contract bij Antwerp, afwachten wat er de komende maanden met hem zal gebeuren.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium