Gazet van Antwerpen Stad en Rand

KVO dreigt licentie Anderlecht aan te vallen

KV Oostende duldt niet langer dat RSCA-voorzitter Marc Coucke mee beslist over voortbesta­an club

- JÜRGEN GERIL

KV Oostende is het beu. De club stevent af op een faillissem­ent en voorzitter Frank Dierckens ziet daar één schuldige voor: Marc Coucke. De RSCA-voorzitter houdt de verkoop van KVO aan het Amerikaans­e PMG tegen omdat hij nog te veel belangen heeft bij de kustclub. Belangenve­rmenging mag niet en dus dreigt KVO de licentie van Anderlecht juridisch aan te vechten.

Frank Dierckens, voorzitter van KV Oostende, neemt geen blad meer voor de mond en stelt formeel hoe hard Marc Coucke nog verstrenge­ld is met KV Oostende. Van de huur van de tribune, over de verkoopspr­ocedure van de club, tot een contract om nog geld op te eisen van uitgaande transfers.

Het zit Dierckens hoog dat Coucke niet bereid lijkt om “een faire deal” te sluiten met de Amerikaans­e overnemer Pacific Media Group (PMG) over de enorme huur van de tribune en de 6,2 miljoen euro schulden die KVO nog heeft bij de miljardair. “Wat Pacific Media Group voorstelt, is heel correct. Alleen Couckes handtekeni­ng ontbreekt nog om de verkoop van KVO af te ronden”, klinkt het.

Woensdag Licentieco­mmissie

PMG is volgens Dierckens nochtans de enige manier om Oostende te redden van de ondergang. Marc Coucke moet KVO definitief loslaten. Doet hij dat niet, dan zal de kustclub de licentie van paars-wit aanvechten wegens belangenve­rmenging. De redenering is dat Coucke als Anderlecht­voorzitter te veel invloed heeft op zijn exclub en te veel over het lot van Oostende beslist. Om een licentie te verkrijgen, mag je geen inspraak hebben bij twee clubs.

 ?? FOTO PHOTO NEWSPHOTO NEWS ?? Marc Coucke
FOTO PHOTO NEWSPHOTO NEWS Marc Coucke
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Frank Dierckens.
FOTO PHOTO NEWS Frank Dierckens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium