Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De culthelden van de Delhaize

Klanten hebben niks dan respect voor ontsmetter Eddy en bewakingsa­gent Rida

-

Wie de jongste tijd inkopen deed in de Delhaize van Schoten, kent Eddy en Rida. De twee heren bezorgen elke klant een keurig ontsmet winkelkarr­etje en nemen dat na de winkelbeur­t weer vriendelij­k in ontvangst. “Zij zijn voor mij even goed coronaheld­en”, aldus Sven Leyssens, klant en fan van het duo.

Eddy treedt sinds de coronacris­is dan wel pas voor het eerst letterlijk naar buiten, toch is hij voor directeur Carlo Sonneville en zijn team geen onbekende. “Mijn vrouw Sylvie en ik maken deze supermarkt al dertig jaar schoon, ’s morgens heel vroeg. Onze zoon Vincent komt soms ook mee poetsen. Sinds de coronacris­is helpen we graag om het winkelen geordend en veilig te laten verlopen. Tot zes busjes ontsmettin­gsmiddel spuit ik hier per dag leeg”, vertelt Eddy terwijl hij alweer een volgend ‘schoon’ karretje aanbiedt.

“Wat mij opvalt: deze mannen zijn altijd goedgemuts­t en vriendelij­k”, zegt Sven Leyssens, trouwe klant van Delhaize. “Ik merk veel angst onder de mensen. Zeker in deze tijdgeest doet het gewoon goed dat die wat benauwende sfeer doorbroken wordt door de lach en zwans van dit gelegenhei­dsteam. Topkerels zijn het en hun rol mag niet onderschat worden. Daarom heb ik een cadeautje voor hen bij. Enkele kratjes bier. Dat is eens iets anders dan al dat ontsmettin­gsmiddel.” Eddy en Rida nemen het geschenk dankbaar en met een brede glimlach in ontvangst. Vijf minuten eerder kregen ze ook al even spontaan enkele repen chocolade aangeboden. Zo gaat het wel vaker, want de twee hebben intussen de status van cultheld in Schoten. Supermarkt-directeur Carlo Sonneville ziet hen graag bezig en merkt ook dat zijn karretjes-duo meer doet dan ontsmetten: samen met het personeel binnen zorgen ze ervoor dat het merk Delhaize ook in deze coronatijd blijft glanzen. “Daarom dat ik sinds het begin van deze crisis geregeld een applaus vraag voor al m’n medewerker­s door de microfoon van de winkel. Uit de telkens grote respons leid ik af dat ook onze klanten hen heel dankbaar zijn”, zegt Sonneville.

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Eddy en Rida krijgen een attentie van een klant die hun werk en aanpak waardeert.
FOTO JAN AUMAN Eddy en Rida krijgen een attentie van een klant die hun werk en aanpak waardeert.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium