Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Was er een klik? Absoluut. Maar er moet méér zijn dan dat”

-

Na zeven aflevering­en zitten Winnie en Jonah nog steeds op een roze wolk. “Het lijkt erop alsof alles vanzelf gaat. Dat komt omdat we héél veel hebben gebabbeld, ook over ons privéleven en de problemen waarmee we soms te kampen hadden. We deden veel moeite om dit experiment te doen slagen.”

“Was er een klik? Absoluut. Maar er moet méér zijn dan dat. Kijk naar de andere koppels. Er was vaak euforie en ontlading op de trouwdag, maar de huwelijksr­eis was voor sommigen minder evident. Al is het moeilijk om me uit te spreken over de andere koppels.”

Winnie kan zich nog het moment voor de geest halen dat ze Jonah voor het eerst zag. “Er viel veel druk van m’n schouders. Ik wou zo graag ontdekken waarom juist wij twee waren gematcht. Tijdens de lange gesprekken op huwelijksr­eis kwam ik daar achter. We hebben dezelfde interesses, normen en waarden. Familie en vrienden vinden we belangrijk. We staan op

dezelfde manier in het leven en hebben dezelfde verwachtin­gen van een relatie. We communicer­en ook heel open over gevoelens.”

“Liefde komt geleidelij­k”

De klik was er dus meteen. Maar is er dan ook al liefde in het spel? “Ik vind dat moeilijk om te zeggen. Liefde komt geleidelij­k voor mij. Je kan niet zomaar één punt bepalen dat de liefde er plots is. Voor mij kan je pas spreken van verliefdhe­id als je elkaar begint te missen. Dat was er in Kenia niet, of nog niet, omdat we daar dag en nacht samen waren. Daarom vond ik het samenwonen veel spannender.”

Alleszins werd er tijdens de huwelijksr­eis al veel gekust. “Dat toonde al aan dat er veel vertrouwen was. We zijn allebei fysieke mensen. Dat intieme bevestigde dat we elkaar tof vonden en hielp om dichter bij elkaar te komen. Ach, eigenlijk zaten we keihard op een roze wolk.”

Winnie voelde nooit de druk verliefd te moeten worden. “Ik ben ook niet de persoon die halsoverko­p verliefd zal worden. Ook liefde op het eerste gezicht heb ik nooit gekend. Ik besefte dat ik niet in paniek mocht schieten als er niet meteen gevoelens zouden zijn.”

Zou ze ook in andere omstandigh­eden op Jonah kunnen vallen? “Alleen op basis van het uiterlijk misschien niet direct. Al zou ik hem op Tinder naar de goede kant swipen. Ik denk wel dat ik op hem zou afgestapt zijn voor een babbel.”

Zondag zien we hoe Winnie en Jonah voor het eerst op een potentieel probleem botsen: ze leven op een ander ritme door hun werk en ontspannen na een drukke werkdag elk op een andere manier. “Ik woonde al een poos alleen, ik heb bepaalde gewoontes en manieren. Ik kan het vervelend vinden als iemand anders de dingen anders aanpakt. Het zal een kwestie worden van water bij de wijn te doen.” Nog een uitdaging: het drukke sociale leven. “Jonah heeft het druk in het weekend, ik spreek in de week af met vriendinne­n en duik in het weekend. Daarin moeten we een balans vinden.”

 ??  ?? Winnie en Jonah: “Het lijkt erop alsofalles vanzelf gaat. Dat komt omdat we héél veel hebben gebabbeld.”
Winnie en Jonah: “Het lijkt erop alsofalles vanzelf gaat. Dat komt omdat we héél veel hebben gebabbeld.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium