Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De mol heeft geen feta aangeraakt, mollen graven”

Ex-kandidaat Joeri Loos speurt mee naar de saboteur Vorig jaar slaagde Joeri Loos (33) er net niet in om Elisabet te ontmaskere­n. Dit jaar gaat hij opnieuw op mollenjach­t.

-

Bij de opdracht met het raften, wilde iedereen duidelijk als eerste de eindmeet halen voor de extra info. Viel er veel op te maken uit die beelden?

Wie acteerde, deed het alleszins heel goed. Dorien en Christian leken als oprecht blije kandidaten te reageren. Jolien is altijd heel enthousias­t, maar ze bracht ook haar handen voor haar mond. Je gezicht aanraken, is een van die signalen die kunnen wijzen op liegen. Laure was even koel als anders. En Bart… (zucht) Ik weet niet goed wat ik van Bart moet denken. Hij is heel moeilijk te peilen. Hij kan precies ook alles.

Daarna werd de groep opgesplits­t voor de opdrachten met archeologi­e en feta.

Ik vond Laure daar verdacht. Volgens mij was het een molactie om de katapult weg te halen bij de oudheid, want die stond daar goed. Jolien moest dat toch doorhebben? Zeker als je geschieden­is gestudeerd hebt. Iedereen weet toch dat de Romeinen al katapulten gebruikten? Het was ook raar dat ze zo lang gewacht hebben met de vraagteken­s op te graven, terwijl daar hulpmiddel­en lagen. Ik zou daarmee begonnen zijn. Bij de opdracht met de feta is er volgens mij niets misgelopen. De mol zat niet in die groep, daar ben ik 100% zeker van. Een mol graaft, hè.

Uiteindeli­jk moesten ze nog ontsnappen aan de minotaurus.

In het begin dacht ik dat Dorien en Els de sleutelpos­ities hadden ingenomen, maar dat bleek toch niet zo. Bij deze opdracht moest je echt in het bos zitten. Ook hier viel Jolien weer op. Ik snap niet waarom ze kwam teruggelop­en. Ze had zogezegd de weg verkend, maar je moest een touw volgen. Ze was ook iedereen wat aan het opjagen, ik denk dat ze haar eigen zenuwachti­gheid daar misbruikt heeft. Laure zag onderweg het plaatje niet. Doelbewust? Christian heeft gewoon geen kans gekregen en Bart heeft het goed gespeeld. Van Salim had ik toch verwacht dat hij als sportman zijn hartslag lager zou kunnen houden, maar het zal de adrenaline geweest zijn. Die heeft Alina volgens mij ook genekt.

Daaruit leid ik af dat Jolien en Laure momenteel jouw hoofdverda­chten zijn en de mol dus bij de doos van Pandora geslapen heeft.

Klopt! Dat lijkt me ook de ideale positie voor de mol. Dan ben je zeker dat er niemand is komen kijken. En ik ga het zeker nog niet beperken tot één hoofdverda­chte.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? De Mol, Vier, zondag, 19.55u
FOTO DICK DEMEY De Mol, Vier, zondag, 19.55u

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium