Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kathleen, Geert en dochter Lien (11) uit Wommelgem: huwelijk én vormsel afgelast

“Vormsel én huwelijk moeten uitstellen”

-

Ze keken er al lang naar uit, naar 25 april. Het zou een bijzondere dag worden voor het hele gezin. Kathleen zou in de voormiddag trouwen, in de namiddag zou dochter Lien haar vormsel doen, met daarna een groot feest voor de hele familie. Niet dus. “Maar we hebben wel begrip voor de beslissing.”

Kathleen Slosse (47) woont met Geert Ceulemans (50) en haar vier kinderen in Wommelgem. Lien (11) is de jongste. Zij zou op 25 april in de namiddag haar vormsel doen bij bisschop Johan Bonny. “In de voormiddag zouden Geert en ik trouwen voor de wet”, zegt Kathleen. “Met tussenin een kleine receptie en na het vormsel een groot feest voor de familie. Alles lag al een jaar vast, het kwam perfect uit. Maar waar we al voor vreesden, is nu officieel bevestigd.”

De feestjes lagen vast in het gemeenteli­jk sportcentr­um Brieleke in Wommelgem. “De uitbaters weten zelf niet eens of ze tegen eind april weer open zullen zijn, dus iedereen heeft begrip voor de situatie”, zegt Kathleen. “Ook wij. Lien is natuurlijk wat teleurgest­eld, maar ze is niet de enige met een pechjaar.”

“Het begon eigenlijk al eerder deze maand, toen haar sneeuwklas naar Italië werd afgelast. Dat was sneu op dat moment, maar naarmate er meer nieuws uit

Italië kwam, waren we zó blij dat ze thuis was”, vertelt Kathleen. “We kunnen alleen maar beloven dat haar moment nog komt.”

Twee feesten dan maar

“Al is de kans heel klein dat het nog lukt om ons huwelijk op dezelfde dag te plannen. Wij bekijken wel wanneer het opnieuw past. We hebben nu alleszins zélf alles al uitgesteld, omdat er anders niemand bij mocht zijn. Nu ja, dan zullen het twee feesten worden. Liever zo, en zeker zijn dat iedereen erbij kan zijn, dan het toch laten doorgaan en het risico lopen dat de woonzorgce­ntra nog niet vrijgegeve­n zijn. Mijn moeder woont daar en haar willen we op onze grote dag niet missen.”

“Heel blij zijn we wel dat we op onze trouwringe­n geen huwelijksd­atum hebben laten graveren. Op de vormselfot­o’s van Lien staat wel de datum geprint, maar die moeten de mensen dan maar wegdenken

(lacht). Haar outfit hangt klaar, die van mij had ik nog niet.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ??
FOTO JAN VAN DER PERRE
 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Kathleen, Geert en Lien.
FOTO JAN VAN DER PERRE Kathleen, Geert en Lien.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium