Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Veel teleurstel­lingen op korte tijd”

-

Nu hij weet dat er geen verjaardag­sfeestje en ook geen communie voor hem zullen zijn, is Maikel sneller boos, vertelt zijn moeder An. “Het is ook allemaal véél voor kinderen. We zullen wat inventief moeten zijn om er voor hen de komende weken toch leuke momenten van te maken.”

Maikel Simons (7) uit Vosselaar zou op 2 mei zijn eerste communie doen. “We huurden voor het feest een zaaltje in de buurt en voor het eten legden we de plaatselij­ke traiteur vast”, vertelt zijn moeder An Rosiers (33). “Beide zal ik dus deze week moeten afbellen. We hopen op een later tijdstip op dezelfde mensen een beroep te kunnen doen. Het spookte even door ons hoofd om Maikels feest wél op de geplande datum door te laten gaan en de kerkelijke communie dan achteraf, maar als de maatregele­n dan weer worden verlengd, moet je hem weer teleurstel­len. Dan plannen we beter alles opnieuw als er meer duidelijkh­eid is.”

Toch dienen zich al praktische vraagstukk­en aan. “Maikels stoere outfit hangt klaar, de foto’s zijn getrokken. Maar als zijn communie pas in september zal plaatsvind­en, kan hij dan nog in zijn kleren? Die kinderen groeien nog zo snel. En is zijn zomerjasje niet verloren als hij pas in de herfst zijn communie doet? Als wij kunnen kiezen, doen we toch liefst voor de zomervakan­tie de communie.”

Paaseieren “Zijn ijstaart was al besteld, we hebben Maikel uitgelegd dat die voor een andere

keer zal zijn. Maar omdat zijn verjaardag­sfeest met de familie, dat op 4 april zou plaatsvind­en, ook al is uitgesteld, reageert hij veel vaker dan anders kortaf en boos. Een kinderfees­tje hadden we zelfs niet durven plannen, maar hij moet op korte tijd wel veel missen. We zullen inventief moeten zijn om hem toch leuke momenten te bezorgen de komende weken. Mijn moeder had bijvoorbee­ld het idee om paaseieren voor de deur te komen zetten, je kunt ook niet alles uitstellen.”

“Ik heb op Facebook nu een oproep gedaan naar iedereen om Maikel bij zijn verjaardag zo veel mogelijk kaartjes te sturen. Dat maakt zijn verjaardag toch bijzonder”, zegt An. “Voor zijn communie wilde hij overnachte­n in de Efteling. Dat hebben we nog niet durven plannen. We vragen ons op dit moment zelfs af of onze reis naar Egypte, in juli, wel zal kunnen doorgaan. Er is heel veel onzeker. En van de kinderen is dat allemaal veel gevraagd, dat voel je wel.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Maikel, Laurens, An en Miguel.
FOTO JAN VAN DER PERRE Maikel, Laurens, An en Miguel.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium