Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De perfecte jurk hangt alvast klaar”

- SYLVIA MARIËN

“Ze heeft een prachtige jurk, en wat wil een mama meer dan dat haar dochter die dag straalt?” Lien Pikaerts (35) uit Itegem (Heist-op-den-Berg) ziet in uitstel geen afstel voor haar dochter Loewies. “Misschien komt een andere datum ons zelfs beter uit.”

Lien werkt in de zorg en staat er, in de weken dat haar kinderen Milan (9) en Loewies (7) Vansant bij haar zijn, alleen voor. “Veel voorbereid voor Loewies’ communiefe­est had ik dan ook nog niet. Maar een prachtige jurk had ik wel al op internet gevonden. 120 euro, niet goedkoop als je het niet zo breed hebt. Maar het moest iets speciaals zijn. En hoewel we de jurk niet samen gekozen hadden, vond Loewies ze perfect. Nu de communie niet doorgaat, vroeg Loewies zich vooral af of ze dan helemaal geen cadeautjes zou krijgen en geen feest. Ze heeft haar broer zijn communie al zien doen en natuurlijk wil zij ook zo’n feest. Ik heb haar verzekerd dat zij dat ook zal krijgen, alleen op een andere dag.”

Bij papa

En die dag, die komt Lien dan misschien wel beter uit dan de 21ste mei die nu stond gepland. “Loewies is die week bij haar papa en het feest van die dag zou ze daar hebben. Het feest bij mij, een barbecue in de tuin van mijn broer, pas het weekend daarna. Ik hoop eerlijk gezegd, en misschien wel meer gescheiden ouders, dat de nieuwe datum in mijn week zal vallen, zodat we er één geheel van kunnen maken.”

“Nog iets te groot”

“Ik weet nog dat Milan er bij zijn communie wat moeite mee had om in de kijker te staan. Een jongen is daar toch anders in. Zelfs de kleren aandoen die hij zelf had gekozen, dat was dik tegen zijn goesting (lacht). Meisjes stáán er dan toch meer, ze zijn fier. Haar kleed is Loewies nu nog ietsje te groot, tegen dat het haar tijd is, zal het misschien perfect passen. Schoenen hadden we nog niet, maar die vind je altijd.”

Liens kinderen gaan dezer dagen naar de opvang. “Daar zien ze nog wel enkele vriendjes. Maar het gemis is er toch hoor. Via Facebook en met berichtjes proberen we dat wat op te vangen. Maar ook de schoolacht­erstand wordt groot, nu er sprake van is dat de scholen na de paasvakant­ie nog niet zouden heropenen. Het jaar opnieuw doen voor iedereen? Ik zou daar niet tegen zijn.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Milan, Lien en Loewies.
FOTO JAN VAN DER PERRE Milan, Lien en Loewies.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium