Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jong koppel opent beenhouwer­ij in volle coronatijd

- ERIK VANDEWALLE

Media berichtten de jongste weken heel vaak over winkels en bedrijven die tijdelijk de deuren moeten sluiten. Jim Weijns en Anke Geldhof varen tegen de stroom in. Zij openden zopas hun eigen slagerij. Het jonge koppel nam de zaak over van voorganger Schilleman­s.

Toen slagerij Schilleman­s ermee ophield, zat Putte plots zonder slager. Niet dat de grensbewon­ers het zonder vlees moesten stellen, want er zijn nog supermarkt­en.

Lang heeft Putte echter niet zonder slager moeten zitten. Jim Weijns (28) en Anke Geldhof (27) droomden er al langer van om een eigen beenhouwer­ij te beginnen. Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft het duo toch al de nodige kennis en ervaring opgedaan. Jim Weijns kreeg op het Antwerpse PIVA zijn opleiding als slager. Anke Geldhof volgde in Stella Maris in Merksem een hoteloplei­ding.

“De voorbije zes jaar was Jim voor beenhouwer Vermeulen aan de slag bij versmarkt Criée in Antwerpen. Ik verkoop heel graag charcuteri­e en Jim is een ervaren beenhouwer. Het is dus niet zo gek dat we samen willen werken in een eigen zaak”, klinkt het uit de mond van Anke Geldhof.

De droom van een eigen zaak kreeg eind vorig jaar plots erg concrete vormen. “We vernamen dat beenhouwer­ij Schilleman­s op zoek was naar een overnemer. Toen ik het er met Jim over had, wisten we al vlug dat we deze opportunit­eit niet mochten laten liggen. We hapten toe en begonnen te werken aan onze eigen invulling van de beenhouwer­ij”, gaat Anke Geldhof verder.

Niks veranderd

“In de slagerij is er niets structuree­l veranderd. De invulling van de toog is wel helemaal anders. We willen graag de authentici­teit van de beenhouwer­ij terugbreng­en. Een stuk soepvlees of vet stoofvlees vind je bijna nergens meer. Net zoals de slagers van vroeger, bieden wij ook dat weer aan. Naast het standaarda­anbod kunnen klanten bij ons ook bijvoorbee­ld Canadees stoofvlees en Australisc­he entrecote vinden. In veel gezinnen gaan zowel de man als de vrouw uit werken. ’s Avonds hebben die niet altijd de tijd om de keuken in te duiken. Dus wij bieden dan ook huisbereid­e gerechten aan”, zegt Jim Weijns.

Toen het jonge koppel de openingsda­tum van zijn zaak plande, was er van Covid-19 nog geen sprake. Nu wordt iedereen geconfront­eerd met de strenge maatregele­n. “De opening van de slagerij uitstellen, is voor ons nooit een optie geweest. Nu de grenzen met Nederland potdicht zijn, missen we natuurlijk heel wat klanten van over de grens. Dat is een nadeel, meer het afsluiten is maar tijdelijk. Door de coronamaat­regelen mogen we geen openingsac­ties of promoties aanbieden. Oké, dan is dat maar zo”, aldus nog Anke Geldhof.

Slagerij Weijns-Geldhof, Puttestraa­t 49, van dinsdag tot vrijdag, 8.30 tot 18u, zaterdag 8.30-16u, zondag 8 tot 12.30u, bestellen op 03.344.34.64

 ?? FOTO ERIK VANDEWALLE ?? Jim en Anke hebben hun beenhouwer­ij in Putte in volle coronatijd geopend. “De opening uitstellen was nooit een optie.”
FOTO ERIK VANDEWALLE Jim en Anke hebben hun beenhouwer­ij in Putte in volle coronatijd geopend. “De opening uitstellen was nooit een optie.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium