Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hadden de klus anders ook wel geklaard”

Gooreind-voorzitter Pierre Speltincx ziet na jaren van miserie inzet eindelijk beloond

- MARK DE CLEENE

Sinds vrijdag is het nu ook officieel: Gooreind is kampioen in vierde provincial­e A. Na een moeilijke periode is de club helemaal terug van weggeweest. En de ambitie om in de toekomst nog enkele stapjes voorwaarts te zetten, is aanwezig. “We komen van heel ver”, zegt voorzitter Pierre Speltincx.

Wegens het coronaviru­s kon Gooreind zijn titel dus niet vieren op het veld, maar Speltincx is er wel van overtuigd dat zijn ploeg de verdiende kampioen is. “We waren aan een reeks van dertien overwinnin­gen op rij bezig en telden zeven punten voorsprong op onze dichtste achtervolg­er. Oké, we hadden nog enkele zware wedstrijde­n voor boeg, maar al bij al denk ik dat we ook bij een volledig programma de klus geklaard zouden hebben.”

Na een gitzwarte periode is de heroplevin­g bij Gooreind dus een feit. “Zeven jaar geleden hebben enkele personen de club gereanimee­rd, we zaten echt diep met een hoop schulden die uit de kast vielen. We hebben er toen voor gekozen om eerst het financiële luik op orde te krijgen. Natuurlijk had dat zijn weerslag op de samenstell­ing van de spelersker­n en de sportieve prestaties. Het voordeel was dan weer dat onze eigen jongeren de kans kregen om kennis te maken met het provincial­e voetbal. Voor sommigen was dat iets te vroeg, voor anderen was het een goede leerschool, nu plukken we daar de vruchten van.”

Feest volgt nog De voorzitter is dus een tevreden

man en wil iedereen in de feestvreug­de betrekken. “We hebben met zijn allen hard gewerkt. Supporters, spelers, technische staf, bestuur, ga zo maar door. Elke week opnieuw konden we op elkaar rekenen. Ten gepaste tijden zullen we iedereen ook betrekken in de festivitei­ten die we gaan organisere­n. Voorlopig gaat de gezondheid even voor. Maar als de coronacris­is eenmaal achter de rug is, zullen we op de club de tijd maken om te feesten. We kunnen nog wel even wachten.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Eind februari wonnen Jamie Smits en Gooreind nog van Nieuwmoer. Na jaren in een diep dal te hebben gezeten, pakt paars-wit nu de titel. “We komen van heel ver”, zegt voorzitter Pierre Speltincx.
FOTO KOEN FASSEUR Eind februari wonnen Jamie Smits en Gooreind nog van Nieuwmoer. Na jaren in een diep dal te hebben gezeten, pakt paars-wit nu de titel. “We komen van heel ver”, zegt voorzitter Pierre Speltincx.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium