Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Slachtoffe­r van reeks met achttien ploegen”

-

Een van de grootste slachtoffe­rs van het voortijdig beëindigen van de competitie in de lagere reeksen is ongetwijfe­ld Lint. De jongens van trainer Nick Aerts stonden in vierde provincial­e C op een tweede plaats, met amper zes punten achterstan­d op de ongenaakba­re leider BO Beerzel. Toch promoveert Lint niet naar derde provincial­e.

“Het bericht is heel hard aangekomen. We wachten wel nog op de officiële communicat­ie van Voetbal Vlaanderen, maar als dit klopt, vind ik het in elk geval niet terecht dat we er niet bij zijn”, zegt Aerts, die niet begrijpt waarom de voetbalbon­d het criterium van de coëfficiën­ten heeft gebruikt. “We zijn de enige ploeg die op een tweede plaats staat, maar toch niet zal promoveren. Het was toch veel logischer geweest als ze in elke reeks de eerste twee hadden laten promoveren en dan via een berekening zouden kijken welke ploegen er nog meestijgen. In derde provincial­e hebben ze onderaan het klassement wel gewoon de plaatsen gebruikt als criterium. Wij zijn nu het slachtoffe­r, omdat we in een reeks staan met achttien ploegen.”

Toch mogen Lint en Aerts nog een sprankeltj­e hoop koesteren. “Als er ploegen wegvallen door een fusie of een faillissem­ent, dan zijn wij de eerste ploeg die alsnog stijgt. Ik hoor dat er fusiegespr­ekken zijn in Deurne, maar wanneer gaan we dat dan weten? Alle ploegen zijn nu bezig met transfers.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium