Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Oud-schooldire­cteur en ex-schepen overleden

Sp.a wilde Carlos Vloebergs (89) dit jaar vieren

-

Voormalig schooldire­cteur en gewezen schepen en OCMWvoorzi­tter Carlos Vloebergs is zaterdag op 89-jarige leeftijd overleden. De ancien van sp.a Hemiksem stond bekend als iemand met een groot hart voor ‘zijn’ school en een groot sociaal engagement.

Afkomstig van Lier, belandde hij in Hemiksem als leerkracht om er later directeur te worden in het gemeenteli­jk onderwijs, een taak die hij met veel passie en vuur uitoefende. Hoewel hij zich reeds in 1950 aansloot bij de toenmalige Belgische Socialisti­sche Partij (BSP), vertaalde zijn politieke overtuigin­g zich pas op latere leeftijd in actief en publiek engagement.

Na de gemeentera­adsverkiez­ingen van 1994 werd ‘Carlo’, zoals iedereen hem kende, voor een eerste maal gemeentera­adslid. Zes jaar later werd hij schepen van Onderwijs, Wonen en Cultuur. Met zijn passie voor het onderwijs voerde hij Franse les in vanaf het vierde leerjaar en initiatie Engels vanaf het vijfde. Hij stond ook mee aan de wieg van Ivebic, de intergemee­ntelijke samenwerki­ng tussen Schelle en Hemiksem voor cultuur en bibliothee­k en werkte aan projecten voor sociaal wonen zoals de wijk Varenvelde­n en het project tussen Abdijstraa­t en Delvauxstr­aat dat nu in de steigers staat.

In 2009 gaf de politicus als OCMW-voorzitter de fakkel door aan Hendrik Wastyn die eerder na hem in zijn school ook directeur was geworden. Tot en met 2012 bleef Vloebergs OCMWraadsl­id.

“Dit jaar zou Carlo uitgebreid in de bloemetjes gezet worden aan de vooravond van 1 mei voor zijn zeventig jaar trouw lidmaatsch­ap. Helaas kan de partij hem dit eerbetoon niet meer geven”, zegt sp.a-voorzitter Stefan Van Linden.

 ?? FOTO RR ?? Carlos Vloebergs.
FOTO RR Carlos Vloebergs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium