Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jarige Amirah (4) uit Hoboken schenkt traktatie aan politie en zorgverlen­ers

-

Voor de vierde verjaardag van Amirah kon het gezin Sabbahi uit Hoboken deze keer geen feest geven. Het besloot dan maar lekkernije­n te trakteren aan de werknemers van het ZNA Middelheim, de Antwerpse politie, een rusthuis en een dokterspra­ktijk. “Die mensen verdienen dat. En zo heeft Amirah toch nog een speciale dag.”

zou de gebakjes in haar kleutersch­ool en aan de familie hebben uitgedeeld. Die feestelijk­heden worden echter belemmerd door het coronaviru­s. In plaats van de zoetighede­n niet meer te voorzien, besloot het gezin toch te trakteren. “Eerst zijn we naar het Middelheim gegaan om er ambulancie­rs, dokters en verpleegst­ers aan de ingang gebakjes te geven”, vertelt Karima Il Aissati (33), de moeder van Amirah.

“Ook voor de politie wilden we iets doen”, zegt Karima. “En wat past er beter voor de politie dan donuts? Eerst wilde ik het zelf gaan brengen, maar ik kan moeilijk met al mijn kinderen naar daar. Dus heb ik gebeld naar de politie, die het dan zelf is komen halen. Ze waren heel dankbaar en Amirah mocht met hen op de foto.”

“Die mensen hebben het echt wel verdiend”, vindt Karima. “Doordat de politie werkt, kan ik veilig thuis blijven met mijn kinderen. Je leest zoveel, bijvoorAmi­rah beeld dat mensen spuwen op agenten. Ze moeten nog altijd mensen oppakken, vaak zonder beschermin­g. Ik ben de mensen die in het ziekenhuis werken even dankbaar. We gaan volgende week nog naar de dokterspra­ktijk van Geneeskund­e voor het Volk en een rusthuis.”

Dat het feest niet is doorgegaan, vindt het gezin eigenlijk niet zo erg. “Nu hebben we er een echt speciale verjaardag van kunnen maken, Amirah beseft dat ze jarig is en heeft toch een soort feestje”, zegt Karima. “En ook thuis hebben we goed kunnen vieren. Mijn tweede dochter is jarig in mei. Als de lockdown dan nog bezig is, trakteren we opnieuw.”

 ?? FOTO RR ?? De agenten kwamen hun traktatie ophalen bij Amirah thuis.
FOTO RR De agenten kwamen hun traktatie ophalen bij Amirah thuis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium