Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Economisch­e inspectie houdt prijsstijg­ingen in de gaten

- (csn)

Minister van Consumente­nzaken Nathalie Muylle (CD&V) heeft de Economisch­e Inspectie opdracht gegeven om de prijzen van producten in winkels en webshops te gaan monitoren.

“Yoghurt die vroeger 3 euro kostte en nu plots 5 euro, dat is niet normaal” vertelt haar woordvoers­ter Miet Deckers. “Als mensen verdachte verhoginge­n zien in de winkel of op sites, dan moeten ze dat zeker melden. We willen voorkomen dat de prijzen fors gaan stijgen in deze voor de consument vaak moeilijke tijden.”

Daarom is ook beslist om het verbod op promoties en kortingen – een maatregel die het hamsterged­rag moest tegengaan – terug te draaien. “We merkten dat het toch zijn gevolgen had op de prijs van een winkelkar. Vorige vrijdag is er tijdens de Nationale Veiligheid­sraad besloten dat het opnieuw mag. Het is nu wachten op de publicatie van dat besluit in het Staatsblad, voor het rechtsgeld­ig is. Dat zou dinsdag (vandaag,

red.) het geval moeten zijn.” Elke keten bekijkt intussen vanaf wanneer promotieac­ties opnieuw mogelijk zijn. Albert Heijn kondigde aan er “onmiddelli­jk” mee te kunnen beginnen. Colruyt hoopt dat “zo snel mogelijk” te doen, net als Carrefour en Aldi. Lidl laat weten “dat ze vanaf woensdag en ten laatste donderdag acties in de rekken hebben”. Delhaize wacht tot het besluit in het Staatsblad verschenen is om te “zien wat er kan”.

meldpunt.belgie.be

 ?? FOTO BELGA ?? Minister van Consumente­nzaken, Werk en Economie Nathalie Muylle (CD&V).
FOTO BELGA Minister van Consumente­nzaken, Werk en Economie Nathalie Muylle (CD&V).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium