Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Retro Café is gered, uitbater New Westside neemt zaak over

“Hopelijk deze zomer open”

-

Wanneer het Retro Café opnieuw kan openen, is momenteel uiteraard nog onzeker. Maar de populaire taverne aan de Schelde krijgt wel een tweede leven. Uitbater van New Westside Vincent Eugène neemt de failliet verklaarde zaak over, minstens tot de renovatiew­erken kunnen aanvangen.

Het Retro Café sloot eind vorig jaar de deuren samen met de twee andere zaken in hetzelfde pand aan de voetganger­stunnel.

De eigenaar van het pand blijft brouwerij Alken-Maes, dat een grondige renovatie plant aan het geklasseer­de gebouw. “Maar die werken gaan nog lang niet van start. Minstens nog tot augustus 2021 neem ik de zaak dus over. Dat doe ik samen met mijn goede vriend Jos Van de Vijver, hij heeft onder meer ook brasserie Koetshuis in Beveren”, zegt Vincent Eugène.

Vincent baat café New Westside uit aan de Blancefloe­rlaan. “Jos heeft voor mij 28 jaar lang de Westside uitgebaat, ik werkte onder hem en zo werden we vrienden.”

“De kans om het Retro Café over te nemen, konden we niet laten schieten. Het is een absolute topzaak. Het terras zit bij goed weer altijd stampvol. De naam blijft, want het Retro Café kent iedereen. We houden ons ook vast aan het concept van een gezellige taverne. Dat doen we dus minstens tot de zomer van volgend jaar, met mogelijk een verlenging van zes maanden. Daarna begint de brouwer aan de renovatie. De plannen daarvoor worden nu nog uitgeteken­d, maar zien er al veelbelove­nd uit. De twee andere leegstaand­e zaken worden samengevoe­gd bij het Retro Café om zo één grote brasserie te vormen. Boven zijn er nu nog appartemen­ten, maar ook die worden aangepakt. We denken aan een Bed & Breakfast daar met een dakterras op, maar dat is nog niet zeker. We hopen nu om ook na de renovatie de zaak verder te kunnen uitbaten”, aldus Vincent.

Personeel

De opstart van het Retro Café was normaal voor 9 april, maar nu wachten Vincent en Jos noodgedwon­gen af. Ze zijn intussen wel al op zoek naar personeel. “Hopelijk kunnen we in de zomer echt openen.”

 ?? FOTO DK ?? De drie zaken worden samengevoe­gd tot één grote brasserie.
FOTO DK De drie zaken worden samengevoe­gd tot één grote brasserie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium