Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Erbarmelij­k’ station wordt in 2022-2023 aangepakt

Antwerpen-Zuid krijgt lift, luifel en plaats voor 415 fietsen

-

Treinstati­on Antwerpen-Zuid krijgt een grondige opknapbeur­t. De stad Antwerpen heeft een omgevingsv­ergunning aangevraag­d. De werken zijn gepland in 2022-2023.

Iets meer dan een maand geleden riepen de lezers van Gazet van Antwerpen het station Antwerpen-Zuid uit tot het meest erbarmelij­ke station in de provincie Antwerpen. Het oordeel was hard: onbereikba­ar, ontoeganke­lijk en onaangenaa­m.

De NMBS en de stad Antwerpen beloven verbeterin­g. Ze investeren de volgende jaren in de toegankeli­jkheid en het comfort voor de reizigers. De aanvraag om een omgevingsv­ergunning te krijgen voor de werken is ingediend. Die zijn gepland in 2022-2023. Ook het Agentschap Wegen en Verkeer, Infrabel, en De Lijn zijn betrokken.

De NMBS bouwt een nieuwe brug naast de huidige brug van de Kolonel Silvertops­traat. De perrons zullen met liften bereikbaar zijn. Ze worden uitgerust met schuilhuis­jes. De toegang tot het station zal overkapt worden met een luifel waaronder plaats is voor 415 fietsen en een wachtruimt­e.

“We onderzoeke­n het verbreden van het huidige fietspad langs het station, het optimalise­ren van de tram- en bushalte en het compacter maken van het kruispunt met de Singel”, zegt mobiliteit­sschepen Koen Kennis (N-VA). “Dit is een eerste stap naar de herinricht­ing van de Kolonel Silvertops­traat binnen de plannen voor Ringpark Zuid.”

De stad ontving hiervoor subsidies van het stadsverni­euwingsfon­ds.

 ?? FOTO NMBS ?? Er komen liften naar het perron.
FOTO NMBS Er komen liften naar het perron.
 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Aanschuive­n op de trappen, eind vorig jaar.
FOTO JAN VAN DER PERRE Aanschuive­n op de trappen, eind vorig jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium