Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Verwarde man met jerrycan ingerekend

Rustige buurt opgeschrik­t door uren durende nachtelijk­e interventi­e

- (jaa)

De landelijke Keerbaan en Wommelgems­eweg, op de grens Wommelgem en Ranst, werd maandagnac­ht opgeschrik­t door een uren durende interventi­e door de Speciale Eenheden van de Federale Politie (DSU). Een man had ermee gedreigd mensen in brand te steken.

De 34-jarige man had een met benzine gevulde jerrycan om zijn dreigement kracht bij te zetten. “Rond 23u kwam daarover een oproep binnen”, aldus Jessy Spoelders van de politie. “De speciale eenheden uit Brussel werden erbij gehaald, net als Fluvius en de brandweer. We vreesden dat de verwarde man zijn ouderlijke woning, die zich in die buurt bevindt, in brand wilde steken of laten ontploffen.”

Na een tip van de vader van de gezochte man, kon de bijzondere brigade de voortvluch­tige inrekenen in een oude loods. Dat gebeurde zonder geweld of het gebruik van wapens. De verwarde man werd gecolloque­erd in afwachting van een definitiev­e oplossing.

“Het was onwezenlij­k. Zes politiewag­ens, politieman­nen met machinegew­eren en kogelweren­de vesten, ziekenwage­ns, brandweerw­agens, interventi­ewagens van Fluvius,… En dat allemaal in deze rustige buurt”, getuigt Annemie Dierckx. “De anonieme politiewag­ens met blauw zwaailicht stonden zelfs op onze oprit. We vermoedden eerst dat het om een inval ging in onderzoek naar drugsbende­s. We hoorden een knal. Volgens mij hebben ze de voordeur van een van de huizen opgeblazen. Ik trilde over mijn hele lijf. Gelukkig zijn er geen slachtoffe­rs gevallen.”

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Het landelijke baantje.
FOTO JAN AUMAN Het landelijke baantje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium