Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Officieel: Tokio 2021 van 23 juli tot 8 augustus

- (b)

De kogel is definitief door de kerk. De Olympische Spelen zullen volgend jaar van 23 juli tot 8 augustus plaatsvind­en in Tokio. Ook de Paralympis­che Spelen kregen een nieuwe datum. Zij zullen doorgaan tussen 24 augustus en 5 september.

Het IOC gaf in zijn persberich­t drie redenen aan om de Spelen nagenoeg exact een jaar te laten doorgaan. Ten eerste wil het de gezondheid van de atleten en alle betrokken personen beschermen. Vervolgens worden ook de belangen van de atleten en de olympische beweging aangehaald en de globale internatio­nale sportkalen­der.

Het Belgische Olympisch en Interfeder­aal Comité (BOIC) is tevreden dat er snel duidelijkh­eid is.

“Dat de periode op één dag na dezelfde is als die voor 2020 was gepland, maakt het ons mogelijk om de Olympische Spelen met dezelfde focus en aandachtsp­unten aan te pakken”, zegt voorzitter PierreOliv­ier Beckers. “Het is goed dat er nu duidelijkh­eid is. Bij onze atleten zal deze snelle beslissing de onzekerhei­d wegnemen en hen toelaten om zich zowel fysiek als mentaal beter voor te bereiden.”

Olav Spahl, Elite Sports Director en chef de mission van Tokio 2020, vult aan. “Dat het IOC de datum van de Olympische Spelen nu reeds bekendmaak­t, is goed voor alle partijen. Het IOC heeft ervoor gekozen om een vol jaar uit te trekken voor nieuwe voorbereid­ingen. Dat is goed voor onze atleten, op sportief vlak is dit de juiste beslissing.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium