Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik trakteer Goots op een pint”

Directeur Wim Van Hove ziet nog veel praktische obstakels maar is opgezet met pleidooi van analist van uw krant

- (bdh)

In zijn column van gisteren in uw krant pleitte analist Patrick Goots onder meer voor de stopzettin­g van eerste klasse B. In één adem verdedigde hij het standpunt dat in dat geval Westerlo of Virton promoveert, op basis van het algemene klassement naar analogie met de lagere reeksen. Het klinkt als muziek in de oren van Wim Van Hove, algemeen directeur van Westerlo.

“Uiteraard zijn we blij met zijn mening. Als ik Goots volgende keer tegenkom, trakteer ik hem op een pint en misschien zelfs op een etentje”, grijnst Van Hove. “Maar ik ben realistisc­h genoeg om te weten dat het zo’n vaart niet zal lopen. We moeten afwachten hoe en tot wanneer de coronamaat­regelen verlengd worden. Wordt er überhaupt nog gevoetbald? In de Jupiler Pro League? Wat met de tweede wedstrijd tussen OH Leuven en Beerschot? Zakt WaaslandBe­veren of Oostende? Krijgen alle clubs een licentie in eerste klasse? Want alles heeft een invloed op alles. Stel dat er meerdere ploegen geen licentie krijgen in eerste klasse B: wat dan met eventuele stijgers uit de eerste amateurkla­sse? Je begrijpt dat er meer vragen dan antwoorden zijn. De belangrijk­ste opmerking is dat er reglementa­ir weinig of niets bepaald is. De clubs zullen in de schoot van de Pro League moeten overeenkom­en. Gemakkelij­ker gezegd dan gedaan. Zolang er geen zekerheid is over het einde van de coronamaat­regelen, zitten we vast. Stel dat we naar een competitie gaan in de Jupiler Pro League met achttien ploegen: wat gebeurt er dan in het seizoen 20212022? Eigenbelan­g zal ongetwijfe­ld een rol spelen. Maar ik vertel je geen geheim als ik zeg dat Westerlo klaar is voor een stap hogerop.”

Een van de problemen waarmee de Pro League geconfront­eerd wordt, zijn de tvgelden. De clubs uit de Jupiler Pro League en eerste amateurkla­sse hebben al een laatste schijf ontvangen. De rechtenhou­ders dreigen met een terugvorde­ring als er niet meer gevoetbald wordt. “Westerlo en de andere clubs uit eerste klasse B hebben die laatste schijf nog niet ontvangen. Net op het ogenblik dat we de gelden kunnen gebruiken. Onze spelers worden gewoon doorbetaal­d. Maar je begrijpt dat we op termijn misschien moeten overwegen om op een ander statuut, dat van de technische werklooshe­id, over te schakelen. Zeker als Playoff 2 geschrapt wordt.”

Bij Beerschot wenste gisteren niemand te reageren op het standpunt van Goots.

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium