Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Geen moment gedacht om Halle-Gooik te volgen”

Manager Staf Verbeeck kan zich vinden in beslissing om competitie te stoppen

- MARCEL BERNAERTS

FT Antwerpen zal dit seizoen geen kampioen worden noch de Beker van België pakken. Door de beslissing van de KBVB om het seizoen per direct te stoppen, eindigden de Sinjoren samen met Halle-Gooik als tweede achter kampioen FT Charleroi. Manager Staf Verbeeck begrijpt de beslissing en benadrukt dat FT Antwerpen niet het voorbeeld zal volgen van Halle-Gooik, dat naar het BAS stapt.

Door winst van de Supercup en de Benecup blijft FT Antwerpen dit seizoen niet met lege handen achter, maar in de competitie moest de strijd om de titel eigenlijk nog beginnen.

“Het is het recht van anderen om deze beslissing in vraag te stellen”, zegt manager Staf Verbeeck. “Op basis van het reglement hebben de mensen van Halle-Gooik misschien ook wel een punt. Toch heb ik er geen seconde aan getwijfeld om me neer te leggen bij de beslissing van de KBVB. Hoe graag we ook willen voetballen, we mogen de gezondheid van onze spelers en al wie bij de club betrokken is niet in gevaar brengen. Er zijn belangrijk­ere dingen in het leven dan het zaalvoetba­l. Laten we met zijn allen aan hetzelfde zeel trekken, proberen deze moeilijke periode door te komen en het virus te overwinnen. Ik denk dat we daar als team ook een maatschapp­elijke functie in te vervullen hebben.”

Natuurlijk was er aanvankeli­jk ook bij FT Antwerpen nog de hoop om het sportief te kunnen uitvechten. “We waren er klaar voor, maar het zal voor volgend jaar zijn. Het is op dit moment veel belangrijk­er dat iedereen gezond blijft, zodat we ook het komende seizoen niet hypotheker­en. En kijk, op de titel van Charleroi is eigenlijk ook weinig af te dingen. Het won in de competitie twee keer van HalleGooik en één keer van FT Antwerpen.

Dan ben je de verdiende kampioen.”

Ook coach Karim Bachar sloot zich aan bij het standpunt van zijn manager. “Dit zijn tijden waarin het voetbal bijzaak is. Als de Olympische Spelen en het EK voetbal al uitgesteld worden, wat moeten wij dan zitten zagen dat er in het futsal niet meer gespeeld wordt? Het lijkt me logisch dat het algemeen belang nu primeert en dat we met zijn allen deze periode met zo weinig mogelijk kleerscheu­ren doorkomen. Straks is er een nieuw seizoen en dan kunnen we hopelijk weer vrijuit en gezond voetballen.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Begin dit seizoen won FT Antwerpen al de Supercup en de Benecup, zodat het toch niet helemaal met lege handen achterblij­ft.
FOTO GOYVAERTS Begin dit seizoen won FT Antwerpen al de Supercup en de Benecup, zodat het toch niet helemaal met lege handen achterblij­ft.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium