Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dertien informatie­borden in de buurt van scholen

‘Let op! School’, bij begin en einde van schooldag

- (pvdy)

De gemeente Boechout heeft dertien vaste snelheidsi­nformatieb­orden geplaatst aan scholen. “Inzetten op veiligheid blijft onze prioriteit”, zegt schepen van Verkeer Rudi Goyvaerts (PRO).

De Vlaamse regering heeft 10 miljoen euro vrijgemaak­t voor meer verkeersve­ilige maatregele­n aan schoolomge­vingen. Elke gemeente kon een subsidieaa­nvraag indienen. Ook Boechout besliste dat te doen. “Het gaat om kleinschal­ige projecten die door een snel uitvoerbar­e ingreep toch een impact op de verkeersve­iligheid rond scholen hebben”, stelt Goyvaerts.

“In eerste instantie was het de bedoeling om op de dertien locaties te plaatsen. Dat zijn palen aan beide zijden van het zebrapad waarop lichten afwisselen­d knipperen. Dit systeem hebben

bi-flashes we al aan de dorpsschoo­l in Vremde.”

De nieuwe snelheidsi­nformatieb­orden hebben volgens de schepen echter een dubbel voordeel. “Aan het begin en op het einde van de schooldag kondigen ze aan dat de bestuurder­s een schoolomge­ving naderen met een verkeersbo­rd en de tekst ‘Let op! School’. Buiten die uren geven ze met een duim omhoog of omlaag aan of de opgelegde snelheid wordt gerespecte­erd of niet.”

De gemeente hoopt zo de verkeersve­iligheid rond de scholen te verhogen. “Die borden werken sensibilis­erend en wijzen autobestuu­rders op de aanwezighe­id van de schoolomge­ving en op hun snelheid. Anderzijds leveren ze informatie die voor de gemeente nuttig kan zijn voor de handhaving, opvolging en evaluatie.”

 ?? FOTO PATRICK VAN DYCK ?? Een van de dertien nieuwe borden staat aan de Jan Frans Willemssch­ool.
FOTO PATRICK VAN DYCK Een van de dertien nieuwe borden staat aan de Jan Frans Willemssch­ool.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium