Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Crisis of niet: Martien en co. blijven draaien

Nieuw seizoen vanaf volgende week op Vijf te zien

- (tove)

Over een week valt er ook weer in Vlaanderen naar Chateau

Meiland te kijken. De opnames van het vierde seizoen zijn ondanks het coronageva­ar in volle gang.

Wereldwijd liggen de opnames van allerlei programma’s stil, maar de flamboyant­e Martien Meiland (58) en zijn gezin worden nog steeds op de hielen gezeten door een cameraploe­g van het populaire Chateau Meiland. Een nieuw opnameblok kon zopas zonder veel problemen worden afgerond. “De crew moest wel met zo weinig mogelijk mensen zijn, maar we hadden toestemmin­g gekregen van de Franse en Nederlands­e autoriteit­en om hen te verwelkome­n op het chateau”, aldus Meiland.

Er verblijven momenteel geen gasten in de b&b. “Als we naar de supermarkt willen, moeten we allerlei documenten invullen. Er mag ook maar één persoon in de auto zitten”, vertelt Meiland. “Het ene land doet het zo en het andere weer anders. In Nederland zijn de winkels wel open en kan je nog op straat. Daar is ook wat voor te zeggen. Voor de economie is dat stukken beter. Aan de andere kant, het risico dat je besmet wordt is een stuk groter dan hier in Frankrijk.”

Anderhalve week geleden postte Meiland nog een filmpje op sociale media van zichzelf in de supermarkt tussen allerlei lege rekken.

Maar op het einde van het filmpje zat hij thuis te smullen van rijkelijk belegde toastjes. “Heerlijk, zo’n quarantain­e”, orakelde de kasteelhee­r.

Het nieuwe seizoen van Chateau

Meiland is vanaf dinsdag 7 april op Vijf te zien

 ?? FOTO RR ?? Martien Meiland.
FOTO RR Martien Meiland.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium