Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb de handen meer dan vol met mijn gezin en muziek”

Acteercarr­ière Stan Van Samang ligt stil na slotafleve­ring

-

De allerlaats­te aflevering van Zie Mij Graag betekent voorlopig ook het laatste acteerwerk van Stan Van Samang (41). Sinds het inblikken van het derde seizoen kreeg de zanger geen nieuwe rollen op zijn bord, en ook de volgende maanden kleurt de agenda leeg. Komt daar nog eens bij dat de opnames van zijn album stilliggen. Maar Van Samang maakt zich geen zorgen. “Onzekerhei­d hoort bij de job.”

Met drie seizoenen, een kerstspeci­al en zelfs een Zuid-Koreaanse televisiep­rijs op de teller zet de Eén-serie Zie Mij Graag er vanavond een punt achter. De tragikomis­che reeks volgde het gescheiden koppel Anna (Alejandra Theus) en Ben (Stan Van Samang), die elk hun leven weer op de rails willen krijgen. In de laatste aflevering spelen ze toch weer een stel, al is dat maar om hun ex-lieven opnieuw voor zich te winnen. Voor Van Samang was Zie Mij Graag drie jaar lang de geknipte kans om een andere kant van zichzelf te tonen, na het serieuzere werk in de politieser­ie Vermist. Maar vruchten werpt dat voorlopig niet af: er liggen geen nieuwe acteerroll­en klaar.

“De finale van Zie Mij Graag is nu meer dan een jaar geleden ingeblikt”, zegt Van Samang. “Sindsdien heb ik niet meer geacteerd en zijn er ook geen aanbieding­en binnengeko­men. Dat overkomt iedere acteur weleens. Eigenlijk sta ik er zelfs niet bij stil. Ik heb mijn tijd nuttig kunnen besteden.”

Zo combineerd­e Van Samang de voorbije tweeënhalf jaar zijn gezinsleve­n met concerten en een theatertou­rnee. Thuis beleefde hij korte nachten door de slaapprobl­emen van zijn zoon Lenny, die met zware reflux kampt. En begin dit jaar kwam dochtertje Stella erbij. Op muzikaal vlak liet Van Samang enkele weken geleden de single River of Life los, zijn eerste nummer sinds eind 2017.

Wachten op werk

Normaal gezien zou Van Samang ook de komende maanden focussen op muziek. In augustus staat hij naast Bart Peeters en Ozark Henry op de affiche van de tweede zomerediti­e van Night of the proms in Koksijde. Maar of die optredens kunnen doorgaan, is door de coronacris­is niet duidelijk. En ook de opnames van zijn vijfde album, dat er in het najaar zou moeten komen, heeft Van Samang moeten stilleggen. “We waren volop aan het werk in een studio in Nederland”, zegt Van Samang. “Daar kunnen we nu logischerw­ijze niet met enkele kerels gaan samenzitte­n. Doodjammer, want we waren goed bezig. Maar kijk, wie weet komen er tussendoor nog wat ideeën bij.”

Wanneer we Van Samang opnieuw aan het werk zien, is dus niet zeker. Het zevende seizoen van Belgium’s Got Talent komt er

Stan Van Samang

Acteur, zanger

“Dit overkomt iedere acteur weleens. Eigenlijk sta ik er zelfs niet bij stil. Ik heb mijn tijd nuttig kunnen besteden.”

ten vroegste in het najaar. En omdat Zie Mij

Graag geen vervolg krijgt, is het wachten op een nieuwe acteerrol. “Onzekerhei­d hoort bij de job, hé”, zegt Van Samang. “Als acteur weet je nooit op voorhand wat de volgende opdracht wordt. Of ik het mis om op de set te staan? Tuurlijk. Voor de kijkers loopt Zie

Mij Graag nu pas ten einde, voor mij is het al een jaar geleden. Maar ik maak me geen zorgen. Ik heb de handen meer dan vol met mijn gezin en muziek. Ooit valt er wel weer een leuke rol uit de lucht.”

Zie Mij Graag, om 20.50u op Eén

 ?? FOTO VRT ?? Na het serieuzere werk in zien in het tragikomis­che
kon Stan Van Samang een andere kant van zichzelf laten
Vermist
Zie Mij Graag.
FOTO VRT Na het serieuzere werk in zien in het tragikomis­che kon Stan Van Samang een andere kant van zichzelf laten Vermist Zie Mij Graag.
 ?? FOTO INGE KINNET ?? Zicht op een nieuwe acteerrol heeft Stan Van Samang nog niet. “Maar ooit valt er wel weer een leuke aanbieding uit de lucht.”
FOTO INGE KINNET Zicht op een nieuwe acteerrol heeft Stan Van Samang nog niet. “Maar ooit valt er wel weer een leuke aanbieding uit de lucht.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium